Ako si na nás vlády z našich peňazí platia dozorcov a špehov
24 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

NGO. Teda, mimovládne organizácie. Pozor, nie všetky. Určite nie tie, ktoré majú charitatívny či vzdelávací účel. Na mysli máme najmä tie, ktoré už svojim názvom napovedajú, že sa starajú do politiky. Väčšinou totiž za peniaze z verejných zdrojov prevádzkujú sekundárnu politickú činnosť. Sú hlásnymi trúbami propagandy istého typu názorov. Obrazne - likvidujú nositeľov názorov iných ako "prípustných". A to všetko zdôvodňujú spravidla akýmsi "všeobecným dobrom", našou spätosťou s EÚ a vyznávaním "liberálnej demokracie".


"Summa summarum ide pri bližšom pohľade o pekné trafiky pre často bývalých či neúspešných politikov a ich okruh súkmeňovcov. Tí nám za naše peniaze vnucujú svoju ideológiu, vymývajú mozgy našim deťom a celkovo poškodzujú atmosféru v spoločnosti. Píše český web parlamentnilisty.cz. 

A to v redakčnom komentári .
Rady "pre niečo" a komisie a iné útvary

"Lenže nejde iba o ‘neziskovky’. Vyššie popísaná činnosť je s obľubou prevádzkovaná aj na úrovni vlád alebo ministerstiev prostredníctvom ich ‘rád’ pre kadečo." (Teda, rada vlády napríklad pre potraty, modré nebo či paragraf 363 - poznámka red. HD, šitá na naše "slovenské" pomery.)
Príkladov je viacero

"To bolo iba niekoľko skromných príkladov štedrosti eráru voči ‘mudrlantom’ všetkého druhu." A teraz si vezmite, že podobných rád, ktoré sú v pôsobnosti celej vlády SR, sú možno desiatky. "Na to všetko potrebujeme úrad, radu, agenta a hlavne rozpočet a z neho mastné vreckové pre všetkých, ktorí sa na tejto byrokratickej hydre podieľajú." Píšu parlamentnilisty.cz.

"Až sa jednému chce dodať, že snáď jedinou zmysluplnou radou z tých všetkých je Rada vlády pre duševné zdravie. To je niečo, čo naozaj potrebujeme všetci a ako je zrejmé, čím ďalej viac."
Tak nekašlime na to, komu, koľko a načo prispievame!

"Je dobré vedieť, komu, koľko a za čo naše ústredné orgány platia. Pretože nielen, že to celé platíme cez naše dane my sami, ale zároveň nejeden z tých podivných orgánov má v popise práce ďalšie a ďalšie obmedzovanie našich slobôd. A taktiež inžinierske určovanie pravidiel, ktorých porušenie sa, ako sa písavalo na starých bankovkách, tresce." Píše v redakčnom komentári nami citovaný portál parlamentnilisty.cz.

(Medzititulky red. HD, pôvodný originálny tex tu.)

OZ KOVO: "Aj ten Rumun si za minimálnu mzdu kúpi viac ako Slovák"
Demagógia a naivita mocných. Vraj ako zvyšujú minimálnu mzdu. Alebo sú to pokusy a lož na ekonomicky vyčerpanom národe. Sociálne a ekonomické podmienky ľudí sa však neprestajne zhoršujú. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík