Pápež František na Slovensku priznal, že je hriešnik: "Zlomyseľné poznámky sú dielom diabla," tvrdí
23 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Počas dlho očakávanej návštevy sa Svätý Otec zúčastnil rozhovoru v hlavnom meste Slovenska, ktorý zverejnilo Periodikum La Civiltà Cattolica. Tvrdí v ňom, že útoky na jeho osobu sú zaslúžené, ale cirkev nech je z toho vynechaná, píše Pluska.

Rozhovor medzi pápežom Františkom a zástupcami slovenskej jezuitskej provincie prebehol 12. septembra v Bratislave. V jednom z bodov svojej návštevy tak priznal, že registruje stále častejšie zlomyseľné poznámky na jeho osobu, ktoré označil za "dielo diabla". "Ja osobne si možno tieto útoky a údery zaslúžim, pretože som hriešnik. No cirkev si toto nezaslúži. Je to diablova robota. Niektorým z nich som to aj povedal," uviedol Svätý Otec.

Aj on je iba človek, čoho si je veľmi dobre vedomí. Priznal totiž, že aj jemu niekedy dôjde trpezlivosť. Hnev podľa svojich slov pociťuje najmä vtedy, keď sa vynášajú súdy bez toho, aby sa viedli skutočné dialógy. "Tam nič nezmôžem. Ja si idem za svojím, nedám sa vtiahnuť do ich sveta ideí a fantázie. Nechcem tam vstupovať a uprednostňujem kázanie, kážem." pokračuje pápež.

Ani výčitky, podľa ktorých pápež František nehovorí o svätosti, mu nie sú celkom cudzie. "Vravia, že stále hovorím o sociálnej otázke a že som komunista - aj napriek tomu, že som napísal celú apoštolskú exhortáciu o svätosti Gaudete et exultate," dušoval sa pápež na Slovensku.

Návšteva pápeža na šírenie ochorenia COVID-19 nemala výrazný efekt, tvrdí Lengvarský
Spúšťačom akcelerácie šírenia ochorenia COVID-19 sú najmä väčšie rodinné zábavy, ako napríklad svadby. Na základe skúseností regionálnych hygienikov to v stredu pri predstavení epidemiologickej situácie potvrdili zástupcovia Ministerstva... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR