Dnes budú v parlamente odvolávať Mikulca, ktorý pomáhal utiecť kajúcnikom z gangu takáčovcov
23 | 09 | 2021 I TASR
Dnes budú poslanci v parlamente odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca. Na programe NR SR je aj takzvaný odškodňovací zákon. Členovia vlády budú aj čeliť hodine otázok poslancov. Informuje TASR.

Po hlasovaní o 17.00 h by sa mali poslanci venovať programu 42. schôdze, ktorá sa týka vyslovenia nedôvery Mikulcovi. Ide o ďalší z návrhov iniciovaných Smerom na jeho odvolanie. Opozícia Mikulcovi vyčíta situáciu v rezorte a polícii. Takisto existujú podozrenia z poberania úplatkov. Mikulec sa mal stretávať s členom bratislavskej zločineckej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Dôvodom na jeho odvolanie má byť podľa opozície aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Zemanovi a ďalším dvom svedkom.

O 14.00 h má plénum na programe tradične hodinu otázok. Poslanci položili niekoľko otázok aj generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Následne by mali rokovať o návrhoch z dielne envirorezortu, medzi nimi aj o legislatíve, podľa ktorej by v prevádzkach verejného a rýchleho stravovania mali byť zakázané jednorazové plastové výrobky.

Odškodňovacím zákonom chcú poslanci z hnutia Republika Miroslav Suja a Ondrej Ďurica čiastočne eliminovať ekonomické straty, ktoré vznikli malým živnostníkom počas vynúteného zatvorenia či obmedzenia činnosti ich prevádzok v súvislosti s protipandemickými obmedzeniami.

Weis: Pri delta 4+ variante sa „vakcína“ Pfizer javí nielen ako neúčinná, ale aj zvýšila mieru infekčnosti
Boj proti koronavírusu sa v súčasnosti zameriava iba na očkovanie experimentálnymi vakcínami. Liečenie v ambulanciách nie je vôbec na programe dňa. Na programe dňa, to je však ešte väčší tlak na nezaočkovaných. Vyhrážajú sa im stratou... Čítať ďalej
23 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik