Remišová je už ako Matovič, len v sukni (VIDEO)
22 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slováci sa čím ďalej tým viac presviedčajú o tom, kto nám to tu vlastne vládne. Ich vyjadrenia sú často podobné tým, ktoré pred časom samotní aktéri kritizovali na národniarovi Jánovi Slotovi či jeho nástupcovi Andrejovi Dankovi. Ostatne, výnimkou v breptoch nebol ani prezident Ivan Gašparovič.


Mýliť sa je ľudské, no niektorí súčasní vládni politici sa „mýlia“ akosi pričasto. Niekedy je však veľké podozrenie, že vôbec nejde o omyl. Výnimkou nie je ani vicepremiérka, ministerka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Jej pomýlené vyjadrenia sú už verejným folklórom. Najnovšie však zverejnil vo videu na sociálnej sieti profil Informácie bez cenzúry aj niečo, čo už je za hranou demokratickej spoločnosti.
To dúfam vystrihnete...

„Dušan Kováčik bol právoplatne odsúdený,“ povedala Remišová pred novinármi. Po otázke jedného z nich, či nie je priskoro na také silné slová, keďže Kováčik ešte nebol právoplatne odsúdený a Remišová už prejudikuje výsledok celého procesu. Keď sa zbadala, rýchlo sa chcela opraviť. „Pardon, právoplatne ešte nebol.“, doplnila Remišová.

To, čo nasledovalo potom však už bolo za čiarou slušnej a demokratickej spoločnosti. Redaktorovi RTVS dosť direktívne položila manipulatívnu otázku: "...to mi vymažete, hej?!" Redaktor RTVS však na takúto manipuláciu zareagoval veľmi neprofesionálne a submisívne Remišovej pritakal, že samozrejme bude rešpektovať jej vôľu.

Tu je potrebné uviesť, že na Slovensku funguje takzvaný duálny systém elektronických médií, a teda, že popri komerčných médiách, ktoré sú financované zo súkromných zdrojov, fungujú paralelne aj verejnoprávne médiá, ako RTVS (Slovenská televízia a Slovenský rozhlas), ktoré sú platené iba občanmi tohto štátu. Je teda nemysliteľné, aby spravodajstvo týchto inštitúcií podliehalo politickému tlaku, alebo manipulácii.
Its lajf?!

Na videu však vidieť, že svoju objektivitu si zastala redaktorka súkromného média, ktorá pripomenula Remišovej, že jej politické vystupovanie je a musí byť pod neprestajnou kontrolou a je teda možné, že niektoré médium v tej chvíli vysiela aj naživo.

Až na základe tejto výčitky, kedy sa Veronika Remišová pred kamerami dozvedela, že to „vymazanie“ vôbec nebude stačiť, spanikárila ako nedávno jej ministerský kolega a expremiér Igor Matovič. „Idete na živo?“ opýtala sa so širokým úsmevom.



„Van tajm, neks tajm“ pripomenul jej redaktor Matoviča. „Nie, one time, next time nie, ale to by som... no... čiže...,“ a vzápätí sa zavzdušnila natoľko, že nebola zo seba schopná hodnú chvíľku dostať čo i len jediné slovíčko, alebo aspoň aspoň hlásku, pripomínajúcu písmenko.

Médiá majú politikov kontrolovať a obyvateľov krajiny, ktorí ich platia, musia informovať. Nesmú kolaborovať s politikmi a zakrývať ich prešľapy, alebo neschopnosť v snahe zmanipulovať skutočnú pravdu pred voličmi. Toto sa primárne očakáva najmä od verejnoprávnych médií, ktoré si občania štátu platia zo svojich peňazí.

Matovičov rapový album či Sulík ako zubný kaz: Politici sa stali terčom internetových vtipálkov!
Internetoví zabávači opäť zasahujú! Tentokrát si to zlizol Matovič, Sulík, Krajčí, ale aj Kotleba. Ich výtvory naozaj stoja za to. Posúďte sami! Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Timotej Dudka