Počas návštevy pápeža potreboval jeden veriaci prevoz vrtuľníkom
22 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Spomedzi viac ako 100.000 veriacich, ktorí sa zúčastnili na podujatiach so Svätým Otcom v Bratislave, Prešove, Košiciach a Šaštíne, potrebovalo pomoc zdravotníkov spolu 75 osôb, jeden pacient si vyžiadal urgentný zásah a prevoz vrtuľníkom do špecializovaného zariadenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.


"V Prešove a Košiciach sme v spolupráci s dobrovoľníkmi Slovenského červeného kríža (SČK) ošetrili celkovo 28 osôb a do zdravotníckeho zariadenia smerovalo päť pacientov," uviedol Miroslav Pazdziurko z operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR s tým, že ďalších 47 pacientov ošetrili zdravotníci v Šaštíne. Najčastejšou príčinou zdravotných ťažkostí boli kolapsy, úrazy a bolesti dolných končatín, hypotenzia či bodnutie hmyzom.

Na zdravie zúčastnených dohliadalo na všetkých štyroch miestach spolu viac ako 100 záchranárov a 236 dobrovoľníkov SČK. "Som presvedčený, že lekári, záchranári, Červený kríž a všetci zdravotníci, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na bezproblémovom priebehu týchto podujatí, odviedli vynikajúcu profesionálnu prácu," skonštatoval štátny tajomník MZ SR Kamil Száz.

Rodičia POZOR! Vláda chce umožniť robiť zdravotné úkony na deťoch bez vášho súhlasu!
Až s neuveriteľnou informáciou prichádza známa bojovníčka za právo detí na vzdelanie, Adriana Kráľová. Vláda predkladá novelu zákona, podľa ktorej bude môcť súhlas so zdravotným úkonom na dieťati podpísať aj zástupca školy! Ak to prejde, zdravotný... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Petra Demková