Neuveriteľné „príbehy“ Ďuriš Nicolsonovej vyvracia Uhrík a tvrdí, že nič z toho nie je pravda (VIDEO)
21 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Prečo nás tak nehanebne klamú? Koaliční a provakcinační politici a „odborníci“ sa nám snažia nahovoriť, že keď sa nedáme zaočkovať, nikde v zahraničí nás v kaviarni či reštaurácii neobslúžia, a že také by to malo byť aj u nás. No vôbec to tak nie je, o čom svedčia aj slová europoslanca Milana Uhríka.


Šéf hnutia Republika a europoslanec hnutia Republika zareagoval v statuse a vo videu na slová jeho bruselskej kolegyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej, ktorá sa usilovala kvetnato opísať situáciu, že v Paríži nás bez zaočkovania nikde neobslúžia. Nuž chyba lávky, vo Francúzsku bol aj jej europoslanecký kolega, ktorý má však úplne iné skúsenosti ako ona. A nielen on, ale i bežní Slováci.
Uhrík vo Francúzsku „prežil“ bez očkovania aj bez Covid pasu

„Moja reakcia na slová poslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej o tom, že „neočkovaní a netestovaní nepatria do spoločnosti“. Všetci patria do spoločnosti. Aj tí, čo sú nezaočkovaní a netestovaní. Aj tí, čo sa zaočkovať nedali, aj tí, čo sa zaočkovať dali, aj tí, čo sa treťou, štvrtou či desiatou dávkou už zaočkovať nedajú. Jediné, čo nepatrí do spoločnosti sú tie nechutné segregačné a diskriminačné obmedzenia a názory,“ napísal v statuse šéf hnutia Republika Milan Uhrík. A v čom bol teda problém? „Nedávno som sa vrátila z Paríža a bolo pre mňa veľmi zaujímavé zistiť, že v celom Paríži si nedáte ani len kávu či pivo na terase baru, ak nemáte Covid pas, a teda nie ste zaočkovaní, neprekonali ste Covid, alebo nemáte platný PCR test,“ hovorí vo videu takmer s nadšením Ďuriš Nichlsonová.

Briti rušia zavádzanie Covid passov, neočakávajú ani lockdown počas Vianoc
13 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


A čo na to Uhrík? „Neviem, kde sa pani Nicholsonová pohybovala, ale ja som sa tiež pred pár dňami vrátil z Francúzska, zo Štrasburgu, kde bolo rokovanie európskeho parlamentu. Bol tom tam štyri dni, prekonal som šesť hraničných prechodov a viete koľkokrát ma kontrolovali? Nula! Vo Francúzsku v reštauráciách, na raňajkách, v kaviarňach či pizzériach, kde som chodil, odo mňa nepýtal nikto ani jediný preukaz ani žiadny Covid pas, test ani nič podobné. Nie som očkovaný, doteraz nemám vybavený Covid pas a normálne som prežil,“ hovorí opačnú skúsenosť šéf hnutia Republika.

Uhrík: médiá na Slovenku? Klamú, klamú a znova klamú
„Všetci ľudia nie sú hlúpi a čoraz viac si všímajú, že sú účelovo klamaní. Nielen takzvanými štandardnými politikmi, ale aj štandardnými masmédiami. Preto Poliaci presadzujú zákon, aby poľské médiá nemohli vlastniť Američania. Preto Maďari a ďalšie... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Petra Demková

Ďuriš Nicholsonová a Uhrík boli asi v iných Štrasburgoch

„Teraz som v Štrasburgu a tu platí absolútne to isté. V celom Francúzsku nedostanete ani len bagetu na raňajky v reštaurácii keď nemáte Covid pas,“ pokračuje Ďuriš Nicholsonová v razení svojej teórie. „To som asi musel byť v inom Štrasburgu, alebo v nejakej inej dimenzii, pretože odo mňa tam nikto nič nepýtal. Alebo možno len pani europoslankyňa, ako správna šplhúňka v Bruseli, chodila a ten svoj Covid pas pretŕčala a tí čašníci, keď nechceli vyzerať trápne, tak jej ten Covid pas napokon skontrolovali. Fakt je ale taký, že všetci ľudia na západe na tie Covid obmedzenia a opatrenia kašlú,“ prízvukuje Uhrík.

Slzný plyn a zrážky s políciou: Vo Francúzsku odpor voči Covid passom narastá (VIDEO)
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


„Na Cypre vás ani neostrihajú v kaderníctve bez Covid pasu. V Grécku sa nedostanete do múzea ani do baru, ani do reštaurácie. Nemecko, Luxembursko, Portugalsko, Írsko, Slovinsko, všetky tieto krajiny pristúpili k tomu istému. Keď chcete plnohodnotne fungovať a navštevovať reštaurácie, kiná, divadlá, múzeá alebo ísť na kozmetiku, ubytovať sa v hoteli, jednoducho musíte mať Covid pas. A tí, čo ho nemajú, nech si dajú zlú nescu, alebo pivo so spadnutou penou doma,“ trvá na svojom europoslankyňa.

„Lekársky apartheid!“: Desaťtisíce ľudí pochodovalo v Amsterdame proti COVID pasom
Ľudia z celého politického spektra sa vyhrnuli do ulíc Amsterdamu, aby protestovali proti očkovacím preukazom navrhovaným holandskou vládou. Demonštrácia zablokovala cesty v centre mesta na míle ďaleko, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


„Jasné, a v Španielsku vás bez Covid pasu už ani nepochovajú. Pani Nicholsonová, to snáď nemyslíte vážne. Veď takto to vôbec nefunguje. Netvrdím, v každej krajine a každej spoločnosti sa nájdu premotivovaní jedinci, ktorí nosia rúško aj keď šoférujú sami v aute, alebo ktorí si cestou do supermarketu dajú jedného pfizera, alebo ktorí sa vyžívajú v kontrolovaní Covid pasov, ale normálni ľudia n západe z tých protipandemických opatrení či obmedzení už zďaleka vôbec nestresujú, pokiaľ im naozaj nehrozí nejaká pokuta,“ vyvracia Uhrík slová jeho kolegyne v europarlamente.

„Nie, očkovanie nie je povinné, ale o chvíľu vo väčšine európskych krajín pocítite, že keď ste nezodpovední voči sebe aj voči ostatným, keď nemáte očkovanie, alebo PCR test, tak jednoducho nepatríte do spoločnosti,“ šokuje Ďuriš Nicholsonová, ktorá rozpráva ako dokonalá dílerka farma firiem.

Švajčiarski podnikatelia idú príkladom v boji proti covid pasom. Takto sa to robí!
Zaujímavá a inšpiratívna myšlienka zo Švajčiarska! Približne 3000 rôznych podnikov a prevádzok sa zapísalo na platformu, ktorá združuje všetky zariadenia, ktoré nebudú nikdy požadovať covid pas. Aj napriek tomu, že toto opatrenie ešte v krajine nie... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Do spoločnosti patria všetci, neočkovaní aj netestovaní

„Ako prosím? Nepatríme do spoločnosti? A o tom rozhodol kto? Vy, pani Nicholsonová či Irenka Bihariová alebo Matovič? Nie pani poslankyňa, o tom, kto do spoločnosti patrí, alebo nepatrí nebudete rozhodovať vy! A takéto segregačné hlášky, fašistické vyjadrenia si od vás v mene všetkých slušných ľudí vyprosím! Do spoločnosti patria všetci, neočkovaní aj netestovaní. Do spoločnosti patria aj tí, čo sa očkovať nedali i tí, čo sa dali, ale aj tí, čo sa očkovať treťou, štvrtou či desiatou dávkou nedajú. Jediné, čo do spoločnosti nepatrí, sú také vyhlásenia, ako máte vy,“ kontruje tvrdo šéf Republiky.



„Myslím, že toto by nám všetkým na Slovensku veľmi výrazne prospelo. Želám pekný deň všetkým s Covid pasom,“ končí svoje predslov vo videu Lucia Ďuriš Nicholsonová. „A ja si myslím, že Slovensku by najviac prospelo, keby takéto segregačné názory a obmedzenia konečne odtiaľto zmizli. A ja želám všetkým pekný deň bez Covid pasu,“ rozlúčil sa úplne opačným želaním Milan Uhrík.

Priekopnícke Dánsko sa lúči s covid pasmi
Dánsko, prvá krajina, ktorá pred šiestimi mesiacmi zaviedla covid pasy, zrušilo v stredu požiadavku preukazovať sa nimi na väčšine verejných miest. Vláda severského štátu to urobila len niekoľko dní predtým, ako zruší všetky pandemické obmedzenia.... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR