Exministerka kultúry TVRDO reagovala na odvolanie Mičeva z postu riaditeľa Múzea SNP
21 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Ministerka kultúry včera odvolala Stanislava Mičeva z postu riaditeľa Múzea SNP. Bývalá ministerka kultúry Ľubica Laššáková (Hlas-SD) si myslí, že sa týmto začala personálna a štrukturálna demontáž ikonickej múzejnej inštitúcie.


Podľa portálu Pluska, exministerka kultúry vidí v rozhodnutí terajšej šéfky rezortu Natálie Milanovej (OĽANO) odvolať z postu riaditeľa Múzea SNP Stanislava Mičeva ďalší prejav jej záujmovej personálnej politiky a pokračujúcu deštrukciu rezortu kultúry ako takého.


"Pamätáme si jej porušenie transparentných výberových pravidiel pri riaditeľke Divadla Nová scéna. Vtedy sa politickým a verejným tlakom podarilo jej svojvôľu zastaviť. Žiaľ, dnes svoj záujem presadila a odvolala generálneho riaditeľa Múzea SNP Stanislava Mičeva z dôvodu, že na čele musí byť človek, ktorý musí zabezpečiť realizáciu rozhodnutí rezortu kultúry do chodu organizácie. Inými slovami, Milanová potrebuje na tomto mieste človeka, ktorý demontuje ikonické Múzeum SNP a jednotlivé pracoviská rozhodí kade tade," uviedla exministerka.

Ďalej pripomenula, že digitalizačné centrum prejde pod správu Slovenskej národnej galérie a národná expozícia v Auschwitz-Birke  bude presunutá pod správu Múzea holokaustu v Seredi. Zároveň Laššáková poďakovala Mičevovi za prácu, ktorú pre Múzeum SNP  vykonal za tie roky. "Z Múzea SNP urobil dôstojné miesto všetkých hrdých Slovákov," dodala v závere.

Pomsta valca z Trnavy - Milanová odvolala Mičeva
Pamätáte sa ešte na "Mečiarov" valec zo Zlatej Idky? Slabý odvar proti valcu z Trnavy! Ministerka kultúry odvolala Stanislava Mičeva z postu riaditeľa Múzea SNP. Informuje o tom agentúra TA SR. Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | TA SR/ upravil Ivan Brožík