Ďateľ nakladá nemenovanému činiteľovi ako prasaťu do hranta
19 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Ďateľ (novinár Peter Tóth) napísal hádanku. Kto je to? Mnohí zrejme uhádnu už po prvej citovanej vete. Avšak pre istotu sa oplatí prečítať si všetky indície.


"Ego rovnako oduté, ako gamby. Kto je to?" Začína svoju hru na "uhádni" v statuse na sociálnej sieti Ďateľ.

Reprofoto FB (@Ďateľ)

Všade, kde sa objavil, zákonite vznikol konflikt

"Konflikt vznikol preto, lebo každý, aj pôvodne vecný spor okamžite preniesol do osobnej roviny. V osobnej rovine vždy spory interpretoval tak, že on stojí na strane dobra, morálky a spravodlivosti. A všetci, čo s ním nesúhlasia, sú na strane zla, nemorálnosti, nespravodlivosti. Proste sú prisluhovačmi mafie." Píše  Ďateľ v prvej indícii.
Obľúbenosť a mediálny výtlak na prvom mieste

Ďateľ pokračuje druhou indíciou - citujeme: "Vždy, naozaj vždy sa namiesto výsledkami svojej práce prezentoval výtlakom v médiách. Čím viac sa objavoval v médiách, tým väčšmi vystavoval na obdiv svoju prozreteľnú svätosť a svätú prozreteľnosť."

Podivuhodný príbeh vyšetrovateľov Čurillu a Ďurku (Peter Tóth - Ďateľ)
Komentár bývalého šéfa kontrarozviedky SIS a bývalého novinára denníka SME Petra Tótha (Ďateľ) Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič

"Přes spáleniště"

Staršie ročníky poznajú túto budovateľskú pieseň zašlých čias. Dala by sa ňou charakterizovať tretia Ďatľova indícia: "Míľniky jeho profesionálneho života sú tvorené zničenými kariérami, reputáciami a životmi často bezúhonných ľudí, ktorí na rozdiel od neho aj niečo vytvorili alebo inak prispeli tejto spoločnosti."
Večný nepokoj

Ideme na Ďatľovu štvorku: "Ešte nikdy sa nestalo, že by bol poslom pokoja, zmierenia, odpúšťania a triezveho posudzovania reality. Naopak, vždy podnecoval nepokoj, nenávisť a extrémnu interpretáciu spoločenského diania, pretože z nich osobne profitoval." Píše autor statusu na sociálnej sieti.
"Jájizmus"

Slovo "jájizmus" je bohemizmus. Naši susedia ho prevzali zase od svojich susedov. Jájizmus na českom území bol celkom prirodzený, pochádza z masívneho vplyvu nemčiny, v ktorej sa zámeno „ich“ (ja)  používa v rámci bežných pravidiel nemeckého jazyka povinne. A "jájizmus" je piatou Ďatľovou indíciou v jeho hádanke.

"Aj keď sa z jeho úst valili slová o spravodlivosti, nikdy mu o spravodlivosť nešlo. Išlo mu len o osobnú prestíž, moc a ukájanie nenásytného a nadmerne opuchnutého ega, nie nepodobného jeho odutým gambám.
Vďaka nerestnému egu prišiel o zvyšok priateľov. Ostali mu verné už len radodajné dievky mediálnej žumpy hlavného prúdu. A zopár rovnako posadnutých šialencov s mocou rozhodovať o našich osudoch."

Píše v statuse na sociálnej sieti Ďateľ a opakuje otázku: "Kto je to?"
Pozn. red. HD

V diskusii pod statusom sa zjavil aj takýto príspevok: "Toto je ‘veľmi ťažká otázka’, treba ‘nápovedu’..."

Medzititulky red. HD.)

Ďateľ: So zbieraním dôkazov o zločinoch OĽaNO je potrebné začať už teraz
Peter Tóth sa vážne zamýšľa nad tým, či zločineckú organizáciu OĽaNO v budúcnosti bude možné stíhať. Vymenúva skutky, ktoré by mohli k takémuto výsledku viesť. „Počet komplicov najbohatšieho bezdomovca z Trnavy je taký úzky, že je vysoká miera... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Petra Demková