V Ubli vystrája Covid napriek plnému očkovaniu! Dvaja už zomreli
15 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Nevedia, čo ďalej. Napriek tomu, že aj klienti aj personál zariadenia pre seniorov v Ubli sú plne zaočkovaní, rozmáha sa Covid-19 aj naďalej. A nie len to. Od 3. septembra, keď zaznamenali prvého pozitívneho, im dvaja klienti zomreli!


V špecializovanom zariadení pre seniorov s mentálnymi ochoreniami a demenciou Kosmatec v obci Ubľa v okrese Snina, má polovica klientov potvrdené ochorenie COVID-19, pozitívni sú aj šiesti členovia personálu, informuje portál ereport.sk. Od 3. septembra, keď zaznamenali prvého pozitívneho, im dvaja klienti zomreli.

Pôvod nákazy nikto nepozná. Riaditeľka zariadenia Mária Kaťuchová potvrdila, že všetci klienti i personál boli proti novému koronavírusu zaočkovaní.

“Máme 18 klientov, deviati majú potvrdené ochorenie. Uvidíme, ako sa to bude ďalej vyvíjať, je to ťažké, sú to všetko starí ľudia,” uviedla. Zariadenie okamžite prechádza do krízového režimu.

COVID-19 zmenil taktiku. V Skalici a okolí už napáda najmä mladších ľudí, v nemocnici je zákaz návštev
Tak už nie seniori, ale prednosť dostanú mladí ľudia. Zrejme toto si povedal vírus v Skalici a okolí, pretože práve odtiaľ hlásia najviac Covidom infikovaných mladých ľudí. Zrejme máme naozaj do činenia s veľmi inteligentným a vypočítavým... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Spomedzi šiestich pozitívne testovaných opatrovateliek majú mať niektoré ľahší, iné ťažší priebeh ochorenia, karantenizované sú priamo v zariadení.

Kaťuchová si pôvod nákazy vysvetliť nevie. “Návštevy boli dovolené len vo vonkajšom prostredí. Očkovaní nepotrebujú test, čo neboli očkovaní, prichádzali na návštevu s testom, naozaj neviem, odkiaľ to prišlo,” skonštatovala.

Pre zariadenie je to určite obrovský šok. Kaťuchová totiž upozornila, že počas prvej a druhej vlny pandémie nemali v zariadení ani jedného pozitívneho.

Kotleba tvrdí, že dôchodkyňu, ktorá sa mu sťažovala, že ju lekárka núti sa dať očkovať, našli mŕtvu
Marián Kotleba zverejnil na Facebooku znepokojivý príspevok. Ten podložil aj fotografiou listu z ktorého čerpal. Napísala mu istá dôchodkyňa. Tá sa sťažovala, že ju jej lekárka núti sa dať zaočkovať. Dnes je vraj pani mŕtva. Čo sa... Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Petra Demková