Situácia na školách sa komplikuje, v karanténe sú desiatky žiakov
14 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pandemická situácia vo Vrábľoch sa postupne zhoršuje. Primátor Tibor Tóth preto zvolal krízový štáb mesta, aby rozhodol o ďalšom postupe.


Zhoršená situácia sa už prejavuje na školách, kde sú v karanténe desiatky detí. Na Základnej a materskej škole Lúky sa ochorenie potvrdilo u piatich detí a jedného učiteľa. „V karanténe tu zostáva 85 žiakov. Škola prechádza do červenej fázy školského semaforu a ďalšie opatrenia určí Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre. Na Základnej škole Levická je jeden pozitívny žiak, v karanténe je 26 detí a traja učitelia,“ informoval krízový štáb mesta.

Plánované kultúrne podujatia zatiaľ radnica neplánuje zrušiť, prebiehať budú v režime OTP. Povolených je maximálne 1000 účastníkov a pri vstupe sa bude kontrolovať potvrdenie o očkovaní, platný test, prípadne doklad o prekonaní ochorenia. „Slávnosti vinobrania sa po súhlase krízového štábu a kladnom stanovisku RÚVZ budú konať 18. septembra. K cyklistickým pretekom, ktoré sa majú konať 26. septembra, nebolo zaujaté definitívne stanovisko, pretože nie je možné presne predvídať, aká bude epidemická situácia,“ konštatuje sa v stanovisku krízové štábu.

Rodičia, pozor! Školy už nie sú bezpečný miestom pre naše deti, upozorňuje matka po otrasnej skúsenosti
Autorkou príspevku je herečka Dagmar Rostandt. Svoj príbeh zverejnila na Facebooku. Praktiky zo školy svojej dcéry ktoré popisuje, by nemali žiadneho rodiča nechať chladným. „Pozor, veľký pozor rodičia. Školy už nie sú bezpečným miestom pre naše... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Petra Demková