Bukovský o "mzdochách": Brutalita a zaujatosť médií je dôvodom vypnúť ich (VIDEO)
12 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Tradičné média sú v existenciálnej kríze a takzvaní novinári sa stali nástrojom firemného marketingu a ideológie. Skonštatoval to lekár a výživový poradca Igor Bukovský, ktorý v najnovšom videu kritizuje rôznych "internetových propagandistov", ktorých označil ako "mzdochy".

Bukovský najmä kritizuje odmietanie diskusie odborníkov "oboch brehov". Ide teda o diskusiu, v ktorej by si mali vymieňať názory odborníci, ktorí podporujú protipandemické opatrenia a očkovanie, a tí, ktorí sú proti.

"Médiá prestali plniť svoje pôvodne hlavné funkcie = objektívne informovať a kontrolovať politikov. Stali sa nástrojom propagandy, zastrašovania, zosmiešňovania a ponižovania. Kedysi mienkotvorné médiá a novinári sa v spoločenskej kríze prejavili ako škodlivé a sú zodpovedné za veľkú časť spoločenského konfliktu, narušenia medziľudských vzťahov aj vznik alebo rozvoj psychických a psychiatrických porúch a ochorení. A keď mohli konečne podporiť potrebnú verejnú diskusiu, spustili zúrivé útoky na ľudí, ktorí prejavili a doteraz prejavujú občiansku zodpovednosť a statočnosť," zhrnul Bukovský.



Ten je svojím kritickým pohľadom na média hlavného prúdu a protipandeimcké opatrenia známy. Novinári hlavného prúdu podľa jeho slov dávajú v presvedčení o svojej neomylnosti druhým ľuďom často rôzne označenia. "Asi by sme končene aj my mali dať nejaké nové meno im - týmto pisateľom textov na internet pod hlavičkou rôznych médií. Čo tak volať dnešných takzvaných novinárov internetoví propagandisti? To je asi dlhé. Nemyslím si, že sa to chytí. Ponúkam teda termín kratší a výstižnejší," pokračuje Bukovský.

"Volajme ich radšej mzdochy. Mzdochy, podobne ako bzdochy, vypúšťajú do svojho okolia neznesiteľný zápach a štipľavú tekutinu, ktorá vám dokáže otráviť a znechutiť aj sladkú malinu. Ale títo ľudia, ktorí to robia v médiách súčasného hlavného prúdu, to robia navyše za peniaze, teda mzdu. Preto sú to pre mňa mzdochy," uviedol Bukovský znechutene.

Návštevou Svätého Otca si doterajšie hriechy nevykúpite, odkazuje vláde aj prezidentke Fico (VIDEO)
Dnes sa začína na Slovensku návšteva pápeža Františka. Predseda Smeru Robert Fico upozornil koalíciu a prezidentku, že návštevou Svätého Otca si doterajšie hriechy nevykúpia. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik