"Ak sa za mňa nevydáš, stanem sa kňazom." Pápežova ex zrejme nebola jediná!
12 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Život je nevyspytateľný a ani 12-ročný Jorge Mario Bergoglio, dnes známy ako pápež František, netušil, akú má pravdu, keď svojej detskej láske povedal: "Ak sa za mňa nevydáš, stanem sa kňazom."

Ako píše Nový Čas, dvaja malí a po uši zaľúbení žiaci v Buenos Aires sa nevzali a z Bergoglia sa stal pápež František. "Nemám čo skrývať. Bola to taká detská záležitosť, taká čistá! Myslím, že ma požiadal o ruku, lebo chcel nasledovať príklad svojich rodičov a založiť si rodinu," prezradila v roku 2013 Amalia Damonte, dnes 84-ročná dôchodkyňa.

Amalia prišla s naozaj dojímavým príbehom o detskej láske a odhodlanosti mladého Jorgeho. "Hrali sme sa s vodou, skákali sme škôlku, tancovali sme. Krásne sa na to spomína. A potom sme hrávali futbal s chlapcami," spomína.

Prílet pápeža na Slovensko využili aj občianske združenia: Žiadajú odluku cirkví od štátu
Už najbližšiu nedeľu zavíta na Slovensko pápež František. A práve v nedeľu plánujú občianske združenia zorganizovať na Námestí SNP v Bratislave demonštráciu za odluku cirkví od štátu. Informujú o tom organizátori na sociálnej... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Problémy s rodičmi Amalie

Mladý Jorge posielal Amalii zamilované kresby, ktoré sa rozhodne nepáčili jej rodičom. Nakreslil jej biely dom s červenou strechou. „Taký dom ti kúpim, keď sa zoberieme,“ znel text pod obrázkom. Keď to videli jej rodičia, spravili všetko preto, aby sa mladí zaľúbenci už spolu nestretávali.

„Ja som mu na ten odkaz neodpovedala. Chcela som len, aby zmizol z môjho života,“ spomína Amalia, ktorá by v opačnom prípade mala veľké problémy s rodičmi. „Odvtedy som ho nevidela. A kresbu som roztrhala na kusy,“ dodala. Vtedy si ešte nikto nevedel predstaviť, akú úlohu v dejinách cirkvi zohrá tento na prvý pohľad bezcenný kus papiera.

Bola Amalia jediná?

Amalia ostala v šoku, keď po tých rokoch zistila, že sa jej detská láska skutočne stala hlavou cirkve. „Doslova som stuhla pred obrazovkou a nemohla som uveriť, že Jorge sa stal pápežom!" Spomína.

Zrejme však nebola jedinou Františkovou láskou. Pred 11 rokmi sa totiž vtedajší kardinál Bergoglio priznal, že mal priateľku, s ktorou rád tancoval tango. Ako 12-ročný však Tango tancoval len sotva. Podľa mnohých tak nemal na mysli mladú Amaliu, ale niekoho úplne iného.

Keď je na čele rezortu vnútra Mikulec, pápež je na Slovensku v ohrození, varuje Blaha
Vyjadrenia exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského po prepustení z väzby na slobodu doslova otvorili Pandorinu skrinku. To, čo z nej vypadlo slovenskú verejnosť nielenže isto riadne šokovalo, ale najmä pomazalo bruchá členom opozičnému... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik