"Za očkovaním je len prachsprostý biznis" - v českej tlači dominuje Robert Fico
11 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Zdalo by sa, že mediálnemu záujmu bude dominovať výročie útokov na "dvojičky". Nie je to tak. V Českej republike žne vlnu mimoriadneho záujmu Robert Fico. Nie náhodou - médiá citujú jeho výrok - "za očkovaním je len bohapustý (doslova prachsprosatý) biznis".


"Slovenský expremiér a predseda parlamentnej strany Smer-SD Robert Fico odmieta očkovanie proti covidu." Informujú v jednom zo svojich najčítanejších článkov české Lidovky na portáli lidovky.cz.
Tvrdo a bez škrupúľ

"Za očkovaním je akurát prachsprostý biznis, nič iné," povedal Robert Fico. Dodal, že jedinou výhodou očkovania, ktorú uznáva, je tá, že môže znížiť riziko ťažkého priebehu covidu." Píšu Lidovky.

Naši novinári na smiech

"Všetko sa začalo, (pokračujú Lidovky), keď sa slovenského politika na brífingu opýtal jeden z novinárov, čo si myslí o tretej dávke očkovanie proti chorobe covid-19. "Pán redaktor, to vážne potrebujete vysokú školu na to, aby ste to konečne pochopili?" Povedal Fico s tým, že nechápe, ako môže niekto povedať, že najohrozenejšou skupinou sú tí, ktorí majú dve dávky."
Tretia, štvrtá, piata...

"Dostanú tretiu dávku. Potom im povedia, že je potrebná štvrtá, piata. A čo potom, až urobia z miliónov ľudí závislákov na nejakom Pfizeri? Budú im hovoriť: 'keď si nedáš Pfizer do pol roka, zomrieš', "povedal bývalý slovenských premiér rozhorčene."

Podľa portálu lidovky.cz Fico "dodal, že jedinou výhodu očkovania, ktorú "uznáva", je tá, že môže znížiť riziko ťažkého priebehu covidu. Inak je podľa neho potvrdené, že očkovaní môžu, rovnako ako neočkovaní, ochorenia dostať a následne aj šíriť.
Očkovať sa nenechá

"Keď vidím zisky tých firiem, ako z toho ťažia. Keď si vezmem, že zrazu Európska lieková agentúra začína hovoriť o tretej dávke. Uvedomím si, kto sú tu rozhodujúce hráči - Nemecko, Pfizer a Spojené štáty, "uviedol podľa Lidoviek Robert Fico.

Nikto ho zároveň vraj už nepresvedčí, že by za vakcináciou mohlo byť niečo iné ako "prachsprostý biznis". "Môj názor poznáte, ja sa očkovať určite nenechám," dodal.

(Medzititulky red. HD)

R. Fico: Ako zachrániť ruiny vládnej koalície? JEDNODUCHO!
Predseda Smeru-SD Robert Fico hovorí, že jedinou cestou pre vládnu koalíciu sú aktuálne predčasné voľby. Myslí si, že neskôr už nebude mať vláda čo zachraňovať, pretože zo súčasnej koalície nezostane kameň na kameni. Je presvedčený, že ak sa bude... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR