Orbán: "11. september dokázal, že kresťanská civilizácia je niečo, za čo musíme každý deň bojovať"
11 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Maďarský premiér Viktor Orbán si pripomenul 20. výročie útokov z 11. septembra. Vyhlásil, že tento dátum dokazuje, že „kresťanskú civilizáciu“ je potrebné vždy brániť. Sľubuje, že zastaví masovú migráciu uľahčujúcu ďalší teror, informuje Breitbart.



Útok na kresťanstvo

"Dve desaťročia po teroristických útokoch v New Yorku stále s ťažkým srdcom spomíname na tisíce nevinných obetí. 11. september 2001 dokázal, že mier a bezpečnosť kresťanskej civilizácie je niečo, za čo musíme každý deň bojovať,“ uviedol.

"Po týchto smutných udalostiach pred 20 rokmi bolo Maďarsko jednou z prvých krajín v Európe, ktoré prevzali úlohu v boji proti terorizmu. A v rámci našich síl sme podporovali našich spojencov v operáciách NATO," pokračoval Orbán.
Zabráni migrácii

Pripomenul, že „európska migračná kríza v roku 2015 priniesla teror aj do Európy“. Poznamenal, že „to, čo sa deje v Afganistane, je teraz opäť dôvodom na obavy nás všetkých. Úroveň bezpečnostných hrozieb rastie a nestabilita v regióne predstavuje pre Európu značné riziká“.

Putinova lekcia farizejskému západu: Taliban je partner, Lukašenko vrah?
Ruský prezident Vladimír Putin si nebral servítku pred ústa. Krajinám Európskej únie a "západným" štátom v tradičnom chápaní odkázal, že sú farizeji. S Talibanom, ktorý vojenskou silou zvrhol legálnu vládu, rokovať chcú, priam sa vnucujú. S... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík


Predseda vlády Orbán, ktorý stál pri stavbe vysoko účinnej hraničnej bariéry na začiatku migračnej krízy v roku 2015, sa zaviazal, že zo svojej strany „Maďarsko bude brániť hranice Európy“ a dodáva, že „pracujeme na tom, aby sme zaistili, že to, čo sa stalo v New York pred 20 rokmi sa už nikdy nezopakuje“.
Johnsonov odlišný slovník

Maďarský vodca má oproti britskému Borisovi Johnsonovi výrazne odlišný tón, ktorý sa nezmieňuje o teroristickej hrozbe, ktorú predstavuje migračný exodus z Afganistanu.

Rakety a tanky sú rozmiestnené po polovici Európy. Začali sa obrovské vojnové hry ruských a bieloruských jednotiek
Takmer sto tisíc ruských a bieloruských vojakov, námorníkov a letcov je nasadených na obrovské vojnové hry. Pokrývajú polovicu šírky Európy. A zahŕňajú stovky lietadiel, obrnených vozidiel a dokonca aj raketových systémov, informuje portál... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Namiesto toho Johnson vyslovil trochu zvláštne tvrdenie, že „nedávne udalosti v Afganistane“ - pod vedením Joea Bidena a spackané stiahnutie sa z krajiny - „len posilnia naše odhodlanie pamätať na tých, ktorých nám zobrali, vážiť si tých, ktorí prežili, a tých, ktorí stále smútia a držia sa našej viery v slobodu a demokraciu, ktorá vždy zvíťazí nad každým nepriateľom“.

Premiér Johnson taktiež odmietol charakterizovať radikálne islamské teroristické útoky z 11. septembra ako útok na „kresťanskú civilizáciu“, ako to urobil jeho maďarský náprotivok.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/11/za-ockovanim-je-len-prachsprosty-biznis-v-ceskej-tlaci-dominuje-robert-fico/Namiesto toho sa ich rozhodol opísať ako pokus „zničiť vieru slobodných národov všade na otvorenom priestranstve“ spoločností, ktorými teroristi pohŕdajú a ktoré si vážime.“