Pokračuje proces so Štefanom Á. v kauze televíznych zmeniek
10 | 09 | 2021 I TASR

 Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie so Štefanom Á., obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza.


Ako prvý svedok začal vypovedať prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. Na proces sa dostavil ako obžalovaný aj podnikateľ Milan Fiľo, jeho substitučná obhajkyňa, ako i prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta.

V júli vypovedala svedkyňa a znalkyňa z Kriminalistického a expertízneho ústavu (KEÚ) Policajného zboru z odboru písmoznalectva. Vypovedal aj bývalý riaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth.

Máme dôkaz: Mikulec aj s Kovaříkom pravdepodobne tárali a Santusová nič neporušila
Peter Pčolinský zo Sme rodina zverejnil na svojom Facebooku zaujímavý dokument podpísaný šéfom tlačového oddelenia ministerstva vnútra Petrom Lazarovom. Ministerstvo vnútra dokumentom odpovedá na otázky šéfky tímu vyšetrovateľov z policajnej... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Gabriel Matta

Vypovedali aj bývalí riaditelia TV Markíza

V prípade mesiac predtým vypovedali bývalí riaditelia TV Markíza, podnikateľ Jozef Dufčák a iní svedkovia. Prokurátor Šanta sa v júli vyjadril, že proces by sa mohol priblížiť do finále, teda mohlo by sa vyhlásiť dokazovanie za ukončené, pristúpiť k záverečným rečiam a napokon aj k vyhláseniu verdiktu. Ďalšie dve pojednávania sú vo veci naplánované na koniec septembra.

Pojednávanie so Štefanom Á. sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky nesfalšoval a ním podpísané zmenky sú pravé. Obžalobu podal Šanta v júni minulého roka. Zmenky boli v sume 34,5 milióna eur.

Štefan Á. v minulosti figuroval ako obvinený v kauze, v ktorej 12. januára tohto roka Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil bývalého riaditeľa TV Markíza Pavla Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody. Štefana Á., označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

Lengvarský očkovaním detí rozzúril Slovákov. „Tu treba revolúciu ako pred 30 rokmi. Iné nepomôže!“
Ministerstvo zdravotníctva a jeho šéf Vladimír Lengvarský sa museli celkom zblázniť. Oznámili totiž, že spúšťajú očkovanie detí od 5 do 11 rokov. Ako prví na svete! Opäť teda budeme v niečom prví na svete, tak ako pri celoplošnom testovaní a... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik