Takmer 70% nezaočkovaných Američanov by radšej opustilo prácu, ako by malo absolvovať povinné očkovanie
09 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Nový prieskum zistil, že takmer 70% nezaočkovaných Američanov radšej opustí zamestnanie, než by sa malo podrobiť povinnému očkovaniu. Ďalší prieskum naznačuje, že viac ako 50% spoločností plánuje zaviesť takúto požiadavku do konca roka, informuje portál RT.


Asi 35% z 1 066 neočkovaných osôb, ktorých minulý týždeň oslovili Washington Post a ABC News, uviedlo, že ak ich zamestnávateľ schváli očkovací mandát, požiadajú o náboženskú alebo zdravotnú výnimku, zatiaľ čo 42% uviedlo, že by skončili.

Na otázku, čo by robili, keby neboli k dispozícii žiadne výnimky, sa väčšina rozhodla pripojiť sa k týmto 42%.  Ďalej odpovedali, že by skončili, ak by dostali povinné očkovanie. To predstavuje približne 67% nezaočkovaných pracovníkov, ktorí by radšej prestali s prácou, než aby dodržali takúto požiadavku.

Takáto silná väčšina nie je dobrá pre americké korporácie, z ktorých viac ako polovica (52%) uviedla, že do posledného štvrťroka 2021 plánovali zaviesť požiadavku na očkovanie. Vyplýva to z prieskumu Willis Towers Watson z minulého týždňa. Tento prieskum sa zameral na 961 spoločností, ktoré zamestnávajú spolu takmer 10 miliónov ľudí.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/07/stovky-lekarskych-casopisov-sa-spojili-a-vydali-brutalne-%e2%80%8b%e2%80%8bvarovanie-cakaju-nas-desive-roky/

Napriek tomu, že nezaočkovaní Američania nie sú obzvlášť nadšení z pomyslenia na očkovanie, približne 52% Američanov vo všeobecnosti súhlasí s podnikmi, ktoré vyžadujú očkovanie pre svojich zamestnancov, pričom 44% je proti tejto myšlienke.

Argumenty ohľadom povinnému očkovaniu v posledných týždňoch len zosilneli, keď sa vlády pokúšajú kontroverznú tému zamiesť pod povestný koberec.

Minulý týždeň Americká únia občianskych slobôd šokovala mnohými tvrdila, že povinné očkovanie skutočne posilňuje občianske slobody a že právo na telesnú autonómiu nie je „absolútne”.

USA nie sú jedinou krajinou, ktorá varuje svojich občanov, že vakcína bude čoskoro predpokladom každodenných a rekreačných aktivít. Britský minister vakcín tento týždeň oznámil, že na vstup na niektoré miesta bude od konca mesiaca potrebný „vakcinačný pas“.

Na Guantáname pokračuje proces s údajnými strojcami útokov z 11. septembra
Na americkej základni Guantánamo na Kube pokračoval v utorok po vyše jedenapolročnej prestávke súdny proces s údajným strojcom teroristických útokov z 11. septembra 2001 Chálidom Šajchom Muhammadom a ďalšími štyrmi podozrivými. Informovala o tom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR