Školstvo: Účasť žiakov na podujatiach s pápežom sa považuje za účasť na exkurzii
09 | 09 | 2021 I TASR

Účasť detí a žiakov všetkých druhov škôl (materských, základných aj stredných) na podujatiach v rámci návštevy Svätého Otca 13. a 14. septembra sa považuje za účasť na exkurzii. Tá je súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu.


Vyplýva to z usmernenia pre školy k návšteve Svätého Otca Františka na Slovensku v dňoch 12. až 15. septembra. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR na svojom webe.
Deti majú na výber - Svätý otec, alebo vyučovanie

"Exkurzia môže byť zorganizovaná aj pre vybranú skupinu detí alebo žiakov," vyplýva z usmernenia, kde sa ďalej dodáva, že sa na nej nemusí zúčastniť celá trieda. Ak sa dieťa alebo žiak nezúčastní na podujatí, ktoré sa uskutoční v Bratislave, Košiciach alebo v Prešove, v tento deň sa zúčastní na bežnom vyučovaní.

Riaditeľ školy môže v súvislosti s návštevou pápeža v pondelok a utorok poskytnúť voľno podľa zákona o výchove a vzdelávaní (školský zákon). Alebo, ak to prevádzkové podmienky umožňujú, zabezpečiť pre deti a žiakov dištančné vzdelávanie.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Belousovová: Po návšteve pápeža tu nebude „Matovičova atómovka“, ale „Čaputovej Hirošima“
Na Slovensku rastie počet pozitívnych prípadov na koronavírus a jeho variant Delta. Hneď na začiatku sa síce prezentovalo, že je nákazlivejší, ale menej ľudí naň zomiera. Opäť sa však začína robiť panika. Zrejme zase potrebujeme zatvárať ľudí doma,... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik