RTVS dostane na zabezpečenie vysielania o návšteve pápeža dostala od MK vyše 600.000 eur
09 | 09 | 2021 I TASR

Ministerstvo kultúry (MK) SR poskytne Rozhlasu a televízii Slovenska (RTVS) 625.348 eur na vysielanie, ktoré bude mapovať návštevu pápeža Františka na Slovensku (12. - 15. 9.). Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS o tom informoval generálny riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník.


"Zmluva je podpísaná s účinnosťou od stredy (8. 9.)," uviedol Rezník v rámci operatívnych informácií, s ktorými na úvod rokovania oboznamuje členov rady. Dokument možno v adresári dodatkov nájsť v centrálnom registri zmlúv.

Televízna Jednotka pripravuje špeciálne vysielanie Pápež František na Slovensku zo všetkých miest, ktoré Svätý Otec navštívi. Divákom ponúkne viac ako 20 hodín priamych prenosov a mimoriadneho vysielania. Telerozhlas tiež pripravuje reportážny dokument Pripravení na Svätého Otca, ktorým divákom priblíži nielen duchovnú prípravu na návštevu Svätého Otca v Košiciach a v Prešove.

Čaputovej dar pre pápeža bude mať symbolickú, ale aj praktickú hodnotu
Dar pre pápeža od prezidentky SR Zuzany Čaputovej bude mať symbolickú, ale aj praktickú hodnotu. Potvrdil to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec, avšak presne neuviedol, o čo pôjde. Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | TASR