Richard Müller oslávil šesťdesiatku: Pripomeňte si jeho vrcholy i pády!
09 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Richard Müller patrí k najvýraznejším postavám československej populárnej hudby. Preslávil sa okrem iného hitmi ako Po schodoch, Nebude to také ľahké či Cigaretka na dva ťahy. Jeho kariéra sa však pred rokmi ocitla nad priepasťou, píše Stars24.





Na prelome tisícročia, kedy bol umelecky na vrchole, ho na dno zrážali problémy s drogami, divoké excesy aj rozvíjajúce sa duševné problémy.
Zlý vzťah s otcom

Syn slávneho herca Vlada Müllera sa musel vyrovnať aj s neľahkým vzťahom s otcom. Ten v čase Richardovho dospievania opustil rodinu a už k sebe nikdy nenašli cestu. "Obaja sme boli rovnako tvrdohlaví a prvý krok neurobil žiadny z nás," priznal. "Pre mňa bol otec cudzí človek. Neviem si predstaviť, že v otcovsko-synovskom vzťahu môže byť niečo krutejšieho, než keď vám zostane taký pocit," priznal pred rokmi Richard Müller.

Richard Müller zrušil svoj koncert v Galante, nesúhlasí s obmedzovaním ľudí
Richard Müller oznámil na svojej FB stránke, že z dôvodu neprimeraného obmedzovania návštevníkov zo strany mesta koncert v Galante ruší. Primátor mesta Peter Paška v tom má jasno, zábavy bolo už v Galante podľa neho dosť. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová


Absolvent odboru televíznej dramaturgie a scenáristiky Müller sa na hudobnej scéne presadil v 80. rokoch s kapelou Banket. Do roku 1990 s ňou nahral štyri platne, pričom hneď na prvom z nich sa objavil jeden z jeho najväčších hitov Po schodoch. Nedlho potom na seba spevák znova upozornil hitom Šťastie je krásna vec z dielne Petra Hapku a Michala Horáčka. Začiatkom 90. rokov sa Müller rozhodol pre sólovú dráhu. Vydal niekoľko štúdiových albumov, opäť plných dodnes hraných hitov.

Maniodepresívna psychóza vzala nakoniec Richardovi Müllerovi veľkú časť duševných síl, takže v roku 2006 ohlásil koniec hudobnej kariéry. K veľkej radosti svojich českých i slovenských fanúšikov však Müller svoju hrozbu nenaplnil a na koncertné pódiá sa vrátil. Pomohla mu v tom aj nová partnerka a matka jeho najmladšieho syna, manažérka Googlu Vanda Wolfová. Pred ňou žil Müller s českou huslistkou Ivou Bittovou. Od roku 1986 bol následne 15 rokov ženatý s moderátorkou Soňou, s ktorou má dve deti.
Pandémia mu prospela

A že zo svojho muzikantského umenia nič nestratil, dokazuje aj zatiaľ posledným albumom. Ten pomenoval Hodina medzi psom a vlkom. Po magickej nočnej hodine medzi treťou a štvrtou rannej, kedy údajne umelci vytvárajú tie najlepšia diela.

Pracoval na nej vlani počas pandémie koronavírusu a väčšinu hudby si po dlhej dobe napísal sám: "Pandémia mi veľmi prospela, venoval som sa knihám, synovi, hudbe a vlastnej tvorbe. Pesničky vznikli práve počas korony, tvoril som ich veľmi rýchlo a intenzívne. Dlhé roky som nič nezložil sám, a tak som si povedal: kedy inokedy, keď nie teraz," nechal sa počuť.

Jiří Krampol v nemocnici: Český Belmondo prezradil, ako na tom je!
Jiřího Krampola v týchto dňoch zďaleka neťaží len náhly odchod Jeana-Paula Belmonda, ktorého daboval, ale aj vlastné ťažkosti. Známy český zabávač dokonca musel byť hospitalizovaný v nemocnici, píše Stars24. Ako sa mu darí? Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Tibor Sipos