Biden zavedie povinné očkovanie proti covidu pre federálnych zamestnancov
09 | 09 | 2021 I TASR

Americký prezident Joe Biden podpíše výkonné nariadenie vyžadujúce povinné očkovanie proti covidu v prípade zamestnancov federálnej vlády Spojených štátov, ako aj od spoločností, ktoré pre ňu pracujú. Pre agentúru AP to vo štvrtok uviedol nemenovaný zdroj oboznámený s problematikou.


Správa prichádza len niekoľko hodín pred plánovaným prejavom šéfa Bieleho domu, v rámci ktorého predstaví šesťbodový plán na boj proti najnovšej vlne šírenia koronavírusu a na zvýšenie stagnujúcej miery zaočkovanosti v krajine.

Ako píše AP, bezprostredne nebolo jasné, či spomínané výkonné nariadenie o povinnom očkovaní federálnych zamestnancov bude obsahovať aj výnimky z náboženských alebo zdravotných dôvodov.

Očkovací škandál v rožňavskej nemocnici? Z 11 zaočkovaných kuchárov dostali vraj deviati Covid-19, píše doktor Janco
Slovenskom sa vraj o Covide, nakazených či chorých šíria rozličné bludy a hoaxy. Ako to však vyzerá, najväčšími šíriteľmi sú naši „odborníci“ a najmä mainstreamové médiá. Tie totiž urobia pre šírenie propagandy zrejme naozaj čokoľvek. A ako sa... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Plány na zvýšenie miery testovania

Očakáva sa, že Biden počas prejavu tiež predostrie plány na zvýšenie miery testovania v školách s cieľom predísť ich zatvoreniu. Biely dom chce podľa AP ukázať, že sa aktívne snaží zastaviť aktuálny znepokojivo prudký rast nových prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2.

Biden sa už v minulosti vyslovil za povinné očkovanie na školách, pracoviskách a na univerzitách, pripomína AP. Pred časom tiež nariadil federálnym zamestnancom, aby sa dali zaočkovať alebo aby sa dávali pravidelne testovať a mali počas práce nasadené rúška.

Najmenej jednu dávku proticovidovej vakcíny dostalo už 208 miliónov obyvateľov USA, pričom 177 miliónov z nich je plne zaočkovaných. V ostatných týždňoch však pribúda každý deň približne 140.000 nových prípadov nákazy a 1000 súvisiacich úmrtí, vyplýva z údajov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

Lipták: Do portfólia mojich „konšpirátorov“ patria svetové vedecké, lekárske i právnické kapacity
Kontroverzný lekár Peter Lipták je nielen odmietačom nosenia rúšok, ale predtým bol aj proti celoplošným testom a je tiež proti experimentálnym vakcínam, ktoré sa používajú ako „zbraň“ proti COVID-19. Nie sú totiž žiadnou zbraňou, ba, ako sa... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik