V Bulharsku zúri tretia vlna. Mesík vidí dôvody úplne inde, ako naše „čivavy“. O vakcínu vôbec nejde
08 | 09 | 2021 I Petra Demková

Podľa Mesíka, hypotéza našich „čiváv“, že „v Bulharsku zomierajú, lebo nie sú zaočkovaní,“ je mylná. Vedec a lekár podrobne vysvetľuje, v čom sa naši „experti“ mýlia. Podľa MUDr. Mesíka vôbec o mieru očkovanosti nejde a to podľa neho dokazuje aj dianie v Izraeli.  



Čivavy sa vytešovali z tretej vlny

„Spomínate si ešte, ako sa na jar čivavy vytešovali, keď vypukla delta vlna v Indii? Rovnako sa dnes vytešujú z rastu počtu obetí covidu v Bulharsku, najmenej zaočkovanej krajine v EU,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti MUDr. Mesík.

„V ich jedno-dimenzionálnom videní "očkovanci spasení v nebi - neočkovaní od diabla do pekla" a pri totálnej absencii akéhokoľvek vedeckého vzdelania im nikto nikdy nevysvetlil, že na vyvrátenie akejkoľvek vedeckej hypotézy - v tomto prípade viery "v Bulharsku zomierajú, lebo nie sú zaočkovaní" - stačí jediný dôkaz, ktorý ju popiera. Jediný. Napríklad, že masovo zomierajú aj v super-očkovanom Izraeli - a to očkovanci aj neočkovaní - alebo naopak masovo nezomierajú v ne-mRNA-izovanom Egypte,“ ponúka hneď závažnú informáciu Mesík, ako argument.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/07/stovky-lekarskych-casopisov-sa-spojili-a-vydali-brutalne-%e2%80%8b%e2%80%8bvarovanie-cakaju-nas-desive-roky/
"Viere" stačí mlieť svoje stále dokola

Podľa Mesíka naši lekári a vedci sú zacyklení vo svojej nepravde. „Veda po zistení rozporu musí prísť s novou hypotézou - ale viere stačí mlieť dookola to samé a hľadať a nachádzať dôkazy svojho presvedčenia v čomkoľvek. Podstatou takejto viery nie je hľadanie pravdy, ale evanjelizácia - niekedy "vakcinačnými pasmi" a segregáciou a vytváraním ghet, inokedy aj ohňom a mečom – neveriacich,“ píše ekologický aktivista a vedec.
Mesíkove teórie o Bulharsku

Následne prechádza lekár priamo k veci: „Bulharsko má za sebou bujarú turistickú sezónu s plážami nabitými turistami z celej Európy. Viem z prvej ruky - susedia tam toto leto boli 5 krát (päť krát - v Burgase). To vytvorilo fantastické podmienky pre šírenie rôznych variant vírusu. Uvidíme, či slovenské masovky s pápežom dokážu zakonkurovať,“ informuje Mesík.

„Pozrime sa na čísla: V Bulharsku momentálne zomiera 1,6 x viac ľudí na milión ako v susednom Grécku, 1,75 x viac na milión ako v USA, 2,9 x viac ako v Izraeli a 3,9 x viac ako v UK.

A teraz si tento "dôkaz účinnosti" masového podívania mRNA dajme do súvislostí:

V Bulharsku je aktuálne 17,4% dvojočkovancov.

V Grécku 55,8% - 3,2 x viac ako v BG

V USA je 52,3% dvojočkovancov - teda 3 x viac ako v BG

V Izraeli je dvojočkovancov 62,7% - o je 3,6 x viac ako v BG

- plus masa trojočkovancov, čo už čakajú na svoju jubilejnú štvrtú dávku

V Británii je dvojočkovancov 63,8% - 3,7 x viac ako v BG,“ podáva presné dáta známy lekár.

"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík
"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík. Na sociálnej sieti zdôrazňuje, že jedna vec ale v súvislosti s návštevou pápeža určite nevyjde navnivoč. "Nakazených aj chorých určite pribudne. A s nimi aj ďalšia vlna... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Medzi počtom očkovaných a počtom mŕtvych nie je jednoduchá súvislosť

„Medzi počtom očkovancov a počtom mŕtvych na covid evidentne nie je žiadna jednoduchá súvislosť tipu "zaočkujeme o 50% viac, počet mŕtvych nám o 50% klesne a budeme "ostrov slobody",“ dodáva.

Mesík pridáva aj ďalšiu časť svojej hypotézy. „Druhá kľúčová súvislosť je podiel populácie nad 65 rokov v krajinách na grafe: Bulharsko ich má 21,2% (2019), čo znamená, že patrí do top 10 demograficky najstarších krajín sveta. Patrí tam aj Grécko s 21,9% ľudí nad 65 rokov - ale v UK je takých ľudí len 18,5%, v USA ich je 16,2% a v Izraeli dokonca len 12,2%. Izrael má teda len 60% zraniteľných oproti Bulharsku,“ dodáva vedec.

„Samozrejme čo napr. v USA chýba na veku, toho majú prebytok v podobe obéznej populácie a podielu zraniteľného obyvateľstva s tmavou pleťou. Izraelci zase majú zahalené Arabky a Arabov a ortodoxných Židov s nízkymi hladinami D atď,“ informuje ďalej Juraj Mesík.
Faktorom je aj stav zdravotníctva

Posledným zásadným faktorom je podľa lekára stav zdravotníctva v tej, ktorej krajine. „Asi sa nemusíme presviedčať, že nemocnica alebo ambulancia v UK alebo Izraeli vypadá trochu inak ako v Bulharsku alebo na Slovensku. Finančné zdroje pre zdravotníctvo sa viac-menej odvíjajú od ekonomickej výkonnosti krajín, HDP na hlavu vypadá asi takto: USA 68 000 USD/hlavu, UK 47 000, Izrael 42 000, Grécko 30 500 a Bulharsko 25 500. (Pre doplnenie SK 35 000 - údaje sú z IMF, v PPP prepočte),“ informuje Mesík.

„To by bol v neskorumpovaných štátoch o dôvod viac liečiť covid včas, účinne, bezpečne a lacnými liekmi: no ale nájdite dnes na svete neskorumpované a kompetentné vlády. Šafranu je viac. Na záver: Do grafu som dal aj Slovensko (40,1% dvojočkovancov) a Egypt (3,4%). Indiu (v počte mŕtvych na milión je tesne nad Egyptom a SK) som tentoraz vynechal, čivavy si budú musieť počkať na iný graf,“ neodpustil si lekár iróniu ani na záver. Súčasťou príspevku MUDr. Mesíka je samozrejme aj graf.

Pribudlo 417 prípadov nákazy novým koronavírusom a jedna obeť
Prostredníctvom 9450 vykonaných RT-PCR testov odhalili na Slovensku v utorok (7. 9.) 417 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudla aj jedna obeť. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na webovej stránke... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR