Truban požičal PS obrovské peniaze a dnes z nich cicia nekresťanské úroky
06 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová
Michal Truban požičal svojej neúspešnej strane obrovské peniaze. Teraz z Progresívneho Slovenska vyciciava nekresťansky progresívne úroky.

Nie je tajné, že politické strany na kampaň pred každými voľbami minú množstvo peňazí. Každá počíta s tým, že vo voľbách uspeje a štát im peniaze vráti. Niektorí žijú pre politiku, iní z politiky, konkretizuje Pluska a prináša informáciu o rekordérovi, ktorým je Michal Truban, politik z Progresívneho Slovenska (PS).


Truban strane pred voľbami požičal až 568 tisíc eur, informuje Pluska. Rozhodne za ním nezaostávajú ani Anton Hrnko a Milan Uhrík. Kým Uhrík požičal ĽSNS 40 tisíc eur, Hrnko SNS niekoľko násobne viac, až 190 tisíc eur.

ŠOKUJÚCE PRIZNANIE: Poslanec SaS Marián Viskupič je nezaočkovaný
Poslanec SaS Marián Viskupič prekvapil, ba priam šokoval. Na sociálnej sieti sa priznal: "Som nezaočkovaný. Viem, je to nemoderné, ale je to tak. Som zmierený s tým, že pre mnohých som sa práve stal dezolátom, tupelom či nezodpovedným. Zároveň sa... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

„Dobre bude a dáme to," heslá, ktoré napovedia viac, ako si myslíme

Kým doteraz bežný občan predpokladal, že heslá "dobre bude, dáme to," súvisia so zmenou, ktorá bude pozitívna aj pre neho, po informáciách zverejnených portálom Pluska, si môže myslieť aj iné. A to, že heslá sa skandujú aj vo viere, že sa politikom investície do strán vrátia a že na nich dokonca aj zarobia. Niektorí aj slušný balík.

Čo však v prípade, keď strana neuspeje? Politikom bankárom, ako píše Pluska, môže zanechať pôžička kamošom v neúspešných stranách rôzne chute. V prípade troch vyššie menovaných sa to skončilo inak, ako predpokladali. Jeden odišiel zo strany, ďalší zviedol neúspešný boj o predsednícku stoličku a tretí založil novú stranu.

Viac ako 400 signatárov výzvy právnikov nesúhlasí s Kolíkovou. Zastali sa Žilinku
Viac ako štyristo signatárov nedávnej výzvy Právnici spolu za právny štát vyjadrilo nesúhlas s návrhom na zúženie kompetencií generálneho prokurátora, ktorý obhajuje Kolíková a viacerí členovia vládnej koalície. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Peter Sulek

Zárobok na úkor strany Truban nekomentoval

Dlžoba strany PS doteraz bývalému predsedovi Michalovi Trubanovi priniesla podľa Plusky 40 tisíc eur. Zárobok na úkor strany nekomentoval. Hovorca PS Radovan Choleva uviedol, že mu pôžičku riadne splácajú cez splátkový kalendár. „Vzhľadom na nejasné financovanie iných politických strán v minulosti aj cez banky sme sa rozhodli pre toto absolútne čisté a transparentné financovanie," doplnil pre Plusku.

Majetok strany PS je momentálne na nule a hovorca nevylúčil, že si budú musieť opäť požičať. "Namiesto Trubana môžno poslúži zakladateľ Ivan Štefunko, ktorý naposledy požičal PS 160-tisíc s troj- až päťpercentným úrokom a s krátkym časom splatnosti, takže vraj fakt nejde o zárobkovú činnosť," zdôrazňuje Pluska.

Kvôli zisku a ľudskej chamtivosti máme Černobyľ aj na Slovensku. Viete kde sa nachádza?
Aj keď u nás nevybuchla jadrová elektráreň, kvôli ľudskej chamtivosti máme Černobyľ aj na Slovensku. Toto je smutný príbeh obce Horné Opatovce. Atrakcia, aká na Slovensku nemá obdobu, píše portál Interez v reportáži o obci, ktorá pred rokmi... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová