Dezinformácie pokračujú: V Oklahome sa pacienti nepredávkovali Ivermectinom, tvrdí Juraj Mesík
06 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Boj proti generickému liečivu za pár centov je zápasom o miliardové zisky pre pár farmaceutických firiem vyrábajúcich vakcíny. Vyhlásil to lekár a analytik Juraj Mesík v reakcii na správu, podľa ktorej sa malo niekoľko občanov Oklahomu predávkovať Ivermectinom. Zdôrazňuje, že ide o účelové a celkom bežné dezinformácie v boji farmaceutických spoločností.

V Oklahome sú podľa lekára citovaného svetovými médiami preplnené pohotovostný ordinácie, pretože sa tam ľudia predávkovali Ivermectinom. Podľa reakcie nemocnice Northeastern Health System Sequoyah, v ktorej pracoval lekár Jason McElyea, v jej službách nenastúpil už dva mesiace. Nemocnica tiež dodala, že na jej oddelení žiadni ľudia predávkovaní Ivermekctinom neležia.

"Dezinformácie sú bežnou súčasťou takého boja. Pred pár dňami uverejnil jeden z portálov správu o tom, ako ľudia, ktorí sa otrávili ‘odčervovačom pre kone’ (čím myslia IVM) zaplavili nemocnice v Oklahome aj so sugestívnou fotografiou ľudí čakajúcich na ošetrenie. Správu hneď prebrali rôzne iné dezinformačné média," vysvetlil Mesík na Facebooku.

K svojim slovám dodal aj snímky obrazoviek. Na jednej z nich je správa portálu Rolling Stone a na druhej oficiálne stanovisko dotknutej nemocnice.



"Asi tak s tým ‘liekom pre kone’, ktorý doteraz bezpečne užili skoro štyri miliardy ľudí vrátane detí od 4 kg váhy a tehotných žien. Čakám, kedy sa v kontrahovanej tlači dozvieme viac o gigantických rizikách vitamínu D," dodal analytik.

Doktor Piják: Ivermectín má vynikajúcu účinnosť, kým u vakcín nebola ich účinnosť dostatočne vyhodnotená
Byť či nebyť? Túto hamletovskú otázku by sme v súčasnosti mohli položiť aj takto: Liečiť či očkovať? Mnohí svetovo uznávaní vedci a lekári sa prikláňajú skôr k myšlienke liečiť. Ich odporcovia sú zase presvedčení o tom, že proti COVID-19 je... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik