Putin: USA dosiahli v Afganistane nulový výsledok
01 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Spojené štáty sa 20 rokov pokúšali vnucovať Afganistanu svoje štandardy, čo viedlo iba k tragédiám a stratám, výsledok je nulový, uviedol v stredu ruský prezident Vladimir Putin.


"Dvadsať rokov boli americkí vojaci na tomto území a dvadsať rokov sa pokúšali - a môžeme to povedať bez toho, aby sme niekomu ubližovali - scivilizovať ľudí, ktorí tam žijú," povedal Putin na stretnutí so školákmi pri príležitosti Dňa znalostí Ruska počas svojej cesty na Ďalekom východe, informovala agentúra AP.

Podľa Putina sa tam USA v skutočnosti pokúsili "zaviesť svoje normy a štandardy života v najširšom zmysle slova vrátane politického usporiadania spoločnosti. Skončilo sa to iba tragédiami a iba stratami pre tých, ktorí to urobili, pre Spojené štáty, a viac pre ľudí, ktorí žijú na území Afganistanu... Výsledok je nulový, ak nie vyložene negatívny," zdôraznil šéf Kremľa.

Hrozba, ktorá nespí. Opäť sa zavedie núdzový stav?
Po včerajšom "dni otvorených dverí" kedy odstúpil policajný prezident, prepustili z väzby ex- šéfa tajnej služby a generálny prokurátor Žilinka zastavil trestné stíhanie Haščáka aj Kollára, nesmieme zabúdať aj na túto hrozbu. Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ivan Mihale


Ruský prezident rozoberal príčiny toho, čo sa stalo v Afganistane. Podľa neho je odpoveď jednoduchá: "Ak niekto robí niečo voči iným ľuďom, musí vychádzať z histórie, kultúry a životnej filozofie týchto ľudí v najširšom zmysle tohto slova. K ich tradíciám je potrebné pristupovať s rešpektom. Človek musí pochopiť, že nič nesmie byť vnucované iným ľuďom zvonku."

Podľa Putina potrebná situácia "musí dozrieť" "A ak niekto chce, aby situácia dozrela rýchlejšie a kvalitatívnejšie, je potrebné pomôcť ľuďom. Áno, toto sa dá a musí urobiť, ale musí sa to urobiť civilizovane a dôkladne, podporovať pozitívne trendy a bez náhlenia. Človek musí byť trpezlivý. Pozrite sa, čo sa deje teraz," poznamenal ruský prezident. Ak budú podľa neho ignorované všetky tieto faktory, dokonca aj historické, potom "v skutočnosti nemožno dosiahnuť žiadne pozitívne výsledky".

Svätý Heger farizejský
Festival klamstva, manipulácie, výpadky pamäte a situácia na objednávku. Takto by sa dali charakterizovať zúfalé kroky vlády. Chyba za chybou, ale účet budeme platiť my. Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Robert Bačinský