Putin vydal príkaz, po ktorom západ spozornel
31 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Ruská tlačová agentúra priniesla správu, že Putin rozširuje ruské námorné sily.


Ruský prezident Vladimír Putin v pondelok zahájil na výstave príkazom stavbu nových plavidiel. Dal postaviť viaceré ponorky a vojnové lode súčasne v troch lodeniciach Severodvinsku, Petrohrade a Komsomolsku na Amure. Je to súčasťou rozsiahleho úsilia vojenskej modernizácie uprostred napätia so západom v Čiernom mori.

Ako ďalej informoval portál apnews.com, Putin povedal: "Budeme naďalej posilňovať potenciál ruského námorníctva, rozvíjať jeho základne a infraštruktúru a vyzbrojovať ho najmodernejšími zbraňami." Tiež vyhlásil: "Silné a suverénne Rusko potrebuje silné a vyvážené námorníctvo! Budeme naďalej zobrazovať ruskú vlajku v strategicky dôležitých oblastiach oceánu."
Vojensko-diplomatické vzťahy sa zhoršili po Krymskom referende

Napriek tomu,  že pro-západné médiá často klamlivo informujú o tom, že Moskva si robí z vojenskej modernizácie najvyššiu prioritu, tak pravda je niekde úplne inde. Najmä s ohľadom na rozmiestnenie vojsk NATO a USA okolo hraníc Ruskej federácie a posúvanie svojho vplyvu smerom k Rusku alebo desaťnásobne nižšiemu vojenskému rozpočtu Kremľa oproti rozpočtu Washingtonu, vynakladaného na zbrojenie.

Medzinárodné vojensko-technické fórum Army-2021 malo aj svoju výstavu, kde Rusi predviedli vojenskú silu. Takto mali ambíciu prilákať zahraničných zákazníkov do ruského zbrojného priemyslu. "Mnoho z našich zbraní má schopnosti, ktoré vo svete nemajú obdoby, a niektoré zostanú ešte dlho bezkonkurenčné," povedal Putin.


Protestujúce Košice prasknú vo švíkoch!
Ako avizoval Smer SD na svojich Facebookových stránkach,pred obrovským protivládnym protestom bude organizovať aj oslavy Dňa ústavy SR a Dňa sociálnej demokracie, ktoré sú v ten istý deň Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK