V utorok hrozí na mnohých miestach Slovenska vytrvalý dážď
30 | 08 | 2021 I TASR

SHMÚ vydal na utorok pre viaceré okresy severného Slovenska výstrahu pred dažďom.


Viaceré okresy severného Slovenska by mali od utorkového (31. 8.) skorého rána rátať s dažďom. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto výstrahu prvého stupňa. SHMÚ o tom informuje na svojej stránke.

Výstraha pred dažďom platí od 6.00 h ráno až do neskorého utorkového večera. SHMÚ ju vydal pre okresy Považská Bystrica, Čadca, Bytča, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

V okresoch sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 až 55 milimetrov. "Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," spresnil SHMÚ.

Meteorológovia však aj naďalej upozorňujú na povodne z dažďa na severe Slovenska. Výstrahu druhého stupňa vyhlásil SHMÚ pre okres Tvrdošín. Prvý stupeň varovania platí pre okresy Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo a Dolný Kubín. Výstraha platí až do stredy 1. septembra.

Protestujúce Košice prasknú vo švíkoch!
Ako avizoval Smer SD na svojich Facebookových stránkach,pred obrovským protivládnym protestom bude organizovať aj oslavy Dňa ústavy SR a Dňa sociálnej demokracie, ktoré sú v ten istý deň Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK