Prezidentke sa nepáči vojna medzi Žilinkom a Lipšicom. Komu asi tak drzí stranu?
30 | 08 | 2021 I TASR/ Petra Demková

Prezidentka sa vyjadrila: „Verejný obraz sporov oslabuje dôveru vo fungovanie prokuratúry.“ Zuzane Čaputovej sa očividne nepáči, že generálny prokurátor so špeciálnym si posielajú odkazy cez médiá. Komu asi tak drží stranu?



Prokurátori si posielajú odkazy cez médiá

Generálny prokurátor Žilinka podal 13. augusta návrh na začatie disciplinárneho konania proti špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Disciplinárneho previnenia sa mal dopustiť tým, že bez znalosti spisu verejne, špekulatívne a zavádzajúcim spôsobom polemizoval o vznesení obvinenia voči vyšetrovateľom špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby v právoplatne neskončenej trestnej veci, ktorá nepatrila do pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry.

Lipšic poukázal na to, že vyjadrenia padli v čase, keď boli v médiách opakovane šírené nepravdivé informácie o údajnej "manipulácii" pri vyšetrovaní najzávažnejších káuz, a to aj zo strany verejných funkcionárov. Neskôr sa vyhováral, že považoval za svoju povinnosť zastať sa vyšetrovateľov a prokurátorov vo veciach, ktoré dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry.

Zadýchanú Čaputovú v rúšku ľudia počas čítania prejavu hlasno vypískali
Zmarila referendum, teraz ľudia prezidentku Čaputovú na oslavách 77. výročia SNP v Banskej Bystrici vypísakli. Piskot neprehlušili ani policajné sirény. Svoj prejav čítala po celý čas v rúšku. Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Komu drží prezidentka stranu?

Prezidentka sa vyjadrila, že mediálna vojna medzi prokurátormi sa jej nepáči. Kto je však ten, kto je podľa Zuzany Čaputovej za hranou? To sme sa nedozvedeli. Vnútorne to však všetci tušíme. Správa vyšla v TASR.

„Verejný obraz sporov oslabuje dôveru verejnosti vo fungovanie prokuratúry ako celku.“ Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla po pondelkovom pracovnom stretnutí s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom.

„Prezidentka na pracovné stretnutie pozvala generálneho prokurátora Maroša Žilinku ešte minulý týždeň v súvislosti s viditeľne napätými vzťahmi medzi generálnym a špeciálnym prokurátorom," povedal pre TASR hovorca prezidentky Martin Strižinec. Ako ďalej uviedol, prezidentka konštatovala, že za celkový obraz a dôveru v túto inštitúciu zodpovedá primárne hlava generálnej prokuratúry.
Aj Žilinka sa vyjadril. Opäť na sociálnej sieti

O prijatí u prezidentky informoval na sociálnej sieti aj generálny prokurátor. "Mali sme veľmi otvorený a veľmi vážny rozhovor," poznamenal Žilinka, pričom zároveň citoval výrok Alberta Einsteina, "čo je správne, nie je vždy populárne. A čo je populárne, nie je vždy správne", napísal Žilinka tiež, podobne ako prezidentka, v inotajoch.

Zarobí na masívnom znamienku: Dcére Čaputovej pomôže v modelingovom svete aj jej priezvisko
30 | 08 | 2021 | Tibor Sipos