Belousovová opäť riadne naložila vládnym predstaviteľom, vrátane prezidentky
29 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnešné oslavy Slovenského národného povstania mali ďaleko od slova oslavy. Skôr by sa hodilo oslovenie uctenie. Áno, pretože „oslavy“ boli vraj kvôli pandémii rozdelené. Na časť pre politikov a časť pre pospolitý ľud. A možno to takto aj bolo dobré, pretože politici si od ľudí stojacich pred múzeom vypočuli svoje.


Divné pocity z osláv SNP mala vraj aj expolitička a súčasná predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová. Ako v statuse píše bývalá šéfka národniarov, oslavy jednej z najväčších dejinných udalostí v histórii Slovákov sa niesli vo veľmi zvláštnom duchu.
Tak, ako naši predkovia odolávali zlu, odoláme aj my tomuto novodobému zlu

Belousovová netají, že ju v prvom rade zarazilo, že oslavy Slovenského národného povstania si privlastnila „len politická verchuška a konali sa bez verejnosti, teda bez národa“. Vraj korona... Areál Pamätníka SNP bol pre verejnosť otvorený po skončení oficiálnej časti programu, t.j. prejavov politikov.

„Kapacita je pre pandemickú situáciu obmedzená na 1000 návštevníkov a verejnosť sa môže do areálu SNP dostať len z jednej ulice! Pritom predpokladaná kapacita na stretnutie s pápežom, ktoré sa bude konať o pár dní je 350 000 osôb! Takže vyzerá to tak, že pandémia je teraz len dobrá výhovorka pre politikov, ktorí sa boja stretnutí s občanmi. Asi vedia prečo...,“ konštatuje v statuse expolitička.

Fúúúúj! Hanbááá! Vrahovia! Zrada! Aj toto sa dnes ozývalo pri pamätníku SNP (VIDEO)
Oslavy výročia SNP mali byť oslavami všetkých Slovákov. Dnes však Múzeum SNP patrí iba vyvoleným. Vláda a ňou pozvaní hostia medzi seba obyčajných ľudí nepustili. Strach pred rozhnevaným ľudom bol jednoducho mocnejší ako oslavy pamiatky padlých... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vojnoví štváči vyzývajú k spájaniu národa

„Vládni predstavitelia, vrátane prezidentky vo svojich prejavoch oceňujú obete účastníkov SNP, vyzývajú k spájaniu národa, od ktorého sa izolujú a oslavujú hodnoty ľudskosti a mieru. Až sa človeku nechce veriť, že sú to tí istí politici, ktorí sa s výnimkou tohto dňa prejavujú skôr ako vojnoví štváči. Veď vďaka komu sa cez naše územie po nástupe novej politickej reprezentácie zo Slovenska stal most, po ktorom sa prepravujú desiatky konvojov vojenskej techniky týždenne?“ pýta sa bývalá šéfka národniarov. Podľa nej prezidentka oslavujúca obete ľudí, ktorí položili svoje životy za mier, podporuje svetových vojnových štváčov a označuje Rusko za svetovú hrozbu.



„Na pamiatke obetí za národ, za vlasť, za svoje rodiny si robia PR tí, ktorým tieto hodnoty nič nehovoria. No tak, ako naši predkovia odolávali zlu, ktoré sa pred mnohými rokmi šírilo svetom, verím, že odoláme aj tomuto novodobému zlu, ktoré sa skrýva pod maskou „pekných“, pokryteckých rečí a v skutočnosti ohrozuje všetko za čo bojovali hrdinovia SNP,“ konštatuje v samom závere statusu Anna Belousovová.

Stanislav Mičev: Osud múzea SNP je v rukách politikov, ktorí sľuby nedodržali
"Načo zbytočné reči o transparentnosti a odbornosti?" Pýta sa Stanislav Mičev na sociálnej sieti. "Keď stačí rozhodnutie dvoch ministrov. Ministerstvo kultúry doteraz žiadnym oficiálnym dokumentom neoznámilo Múzeu SNP pripravované zmeny. Naďalej... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová