Harabinov VEĽKÝ právny manuál k nástupu do škôl. Rodičia, čítajte!
28 | 08 | 2021 I Petra Demková

Štefan Harabin nazval svoj rozsiahly príspevok nabitý právnymi informáciami "antimanuálom pre žiakov, rodičov, ale aj pre riaditeľov škôl a učiteľov, ktorí nepodľahli tlaku Covid fašistov". Ponúka ho vo forme vzorového listu.



Paškvil ministra školstva

Harabin rovno a bez okolkov vo svojom príspevku nazýva to, čo pripravilo ministerstvo školstva, ako trestnú činnosť. „Vzhľadom na to, že riaditelia škôl dostali od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky právny paškvil tzv. „Manuál pre riaditeľov k školskému semaforu v šk. r. 2021/22“, v zmysle ktorého sú títo navádzaní na nezákonné postupy voči deťom a ich rodičom vydieračským spôsobom, doslova trestnou činnosťou v smere vyžadovania právne nulitných protiepidemiologických opatrení vydaných Mikasovymi vyhláškami, pripájam Antimanuál.

Tento doporučene doručte písomnou formou riaditeľovi príslušnej školy. V prípade pokračovania v páchaní trestných činov nátlaku, zneužívania právomoci verejného činiteľa, apartheidu a diskriminácie skupiny osôb a poškodzovanie cudzích práv riaditeľom školy, alebo ktorýmkoľvek učiteľom, podajte na podklade tam uvedenej argumentácie na nich i trestné oznámenie,“ píše bývalý predseda Najvyššieho súdu.

Analytici z Dát bez pátosu kritizujú pravidlá pri otváraní škôl
Analytici z Dát bez pátosu ostro kritizujú opatrenia súvisiace s otváraní škôl. Tvrdia, že ani návšteva pápeža na Slovensku situáciu nezlepší, páve naopak, informuje eReport. Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Harabin spísal kompletný vzor listu

Vzor listu nájdete na facebookovom profile Štefana Harabina – TU.

Po kompletnej právnej analýze a zákonoch, na ktoré sa bývalý minister odvoláva nasleduje ešte tento výklad, ktorý je rovnako súčasťou listu.

„Ústavnoprávne neobstojí názor, že štátny orgán, v tomto prípade vláda svojim uznesením, alebo úradník ním vydanou vyhláškou môže zakázať uplatňovanie jedného zo základných práv, či slobôd len na základe zákona. Základné práva a slobody požívajú zvýšenú ochranu a musia byť garantované nielen za štandardných podmienok, ale práve a najmä aj vo výnimočných situáciách, kedy je náchylnosť zo strany štátnych orgánov ich porušovania zvýšená. Vyjadrené platí aj počas vyhláseného núdzového stavu na území Slovenskej republiky,“ informuje Štefan Harabin.
Vyhláškou nemožno obmedzovať ľudské práva

„Argument, že zákazy určené uznesením vlády, resp. vyhláškou úradníka vyhlásené na základe ústavného zákona, je v tejto spojitosti právne irelevantný. Bez najmenších pochybností treba uviesť, že nielen uznesením vlády, ale ani vyhláškou akéhokoľvek úradu nemožno obmedzovať/zakazovať uplatňovanie základných ľudských práv a slobôd garantovaných občanom a obyvateľom nielen Ústavou Slovenskej republiky, ale aj medzinárodnými zmluvami, ktorými je Slovenská republika viazaná a majú prednosť pred našimi zákonmi,“ píše v manuáli Harabin.
Základom riadenia spoločnosti nie je svojvôľa

„Základom riadenia ľudskej spoločnosti prostredníctvom práva nie je svojvôľa.

Nerešpektovanie zverenej právomoci a svojvôľa je zvláštnosťou fungovania Slovenskej republiky pod vládou vedenou Matovičom v boji s koronavírusom.

„Ukladanie právnej povinnosti nosiť rúško resp. respirátor, alebo testovať, podrobovať sa registrácii na e-karanténu a ani očkovať sa, iba vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky je bez najmenších pochybnosti procesu v právnom štáte neprijateľné a neústavné,“ uzavrel svoj vzorový list Štefan Harabin.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/27/konfrontacia-profesorov-hrusovsky-vs-krcmery-ako-to-dopadlo/