R. Kaliňák: Podľa ústavy je možné obmedzovať ľudské práva iba zákonom. Oni to robia vyhláškou (VIDEO)
26 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Exministri Štefan Harabin a Robert Kaliňák boli v nedávnej minulosti ako pes a mačka. Dnes Kaliňák priznáva, že Harabin má v mnohom pravdu, keď upozorňuje na obmedzovanie ľudských práv. A stačí mu na to iba citovať ústavu.


Harabin zverejnil status spolu s videom, kde sa na jeho stranu stavia exminister vnútra Kaliňák.
V zákone sa píše, že izolovať je možné len chorých. A oni izolujú zdravých

„Už aj Kaliňák hovorí, že Harabin má pravdu, keď od jari 2020 tvrdí, že ukladať protiepidemiologické opatrenia zasahujúce do základných ľudských práv a slobôd možno iba zákonom, a nie iba na základe zákona cez Mikasove vyhlášky,“ píše v krátkom statuse Harabin.

„Raz sa nechcú dať zaočkovať, tak majú na to svoj dôvod,“ vysvetľuje vo videu Kaliňákna pohnútky ľudí, ktorí odmietajú očkovanie experimentálnymi vakcínami. Dodáva, že zaútočili na ľudské práva spôsobom, ktorý je nevídaný. „Nikde inde to neurobili, v žiadnom inom štáte sa to nestalo. Aj keby to hneď bolo z toho, že sú nevedomí, lebo to sú, ale boli poradcovia, ktorí museli hovoriť, že to sú jasné porušovania ľudských práv. To jednoducho nemôže byť,“ rozčuľuje sa exminister vnútra. Podľa neho ústava jasne hovorí, že nie je možné obmedzovať ľudské práva inak ako zákonom.

Harabin: Očkovacia lotéria organizovaná zločineckou skupinou zahniezdenou v štátnych orgánoch (VIDEO)
Slávna Matovičova očkovacia lotéria sa ešte ani nezačala a už sa musí boriť s obrovskými problémami. Neuniklo to ani Štefanovi Harabinov. Podľa neho ide o akciu, ktorá je organizovaná zločineckou skupinou zahniezdenou v štátnych... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„A oni to obmedzujú vyhláškou,“ prízvukuje Kaliňák, ktorý sa priznáva, že s mnohými ľuďmi, ktorí tieto veci hovoria, je v názorovom konflikte. „Patrí medzi nich aj Harabin, ktorý ma adekvátne nenávidí, ale často hovorí veci, ktoré sú jasné. On vlastne iba cituje ústavu. A tá hovorí, že orgán môže robiť len to, čo mu zákon umožňuje. A on robí, čo mu zákon neumožňuje. V zákone sa píše, že izolovať je možné len chorých. A oni izolujú zdravých. A ešte takú drzosť dajú do odôvodnenia, keď ich na to upozorníme, že mám pocit, že oni úplne rezignovali na akúkoľvek ochranu ľudských práv,“ hovorí Kaliňák, podľa ktorého si mnohí povedia, že však je pandémia a berme na to ohľady.


Núdzový stav urobili len preto, aby ľudia neprotestovali. Lebo sa ich báli

„Na to súdy v Rakúsku, Nemecku či Česku neberú ohľady, lebo presne vedia, že raz sa urobí precedens, že to nevadí, tak sa vždy nájdu dôvody, pre ktoré sa ľudské práva dajú obmedzovať,“ konštatuje Kaliňák. „Veď to priznávajú. Ako bývalý minister Krajčí, že núdzový stav urobili len preto, aby ľudia neprotestovali. Lebo sa ich báli. Chápete to? My máme vládu, ktorá sa bojí svojich vlastných ľudí? Bojí sa svojich vlastných voličov, ktorí sú tak strašne sklamaní, že by im najradšej napľuli do tváre?“ hovorí na záver zostrihu videa exminister vnútra za Smer Robert Kaliňák.

Legnvarský je podozrivý zo zneužívania právomoci: Hrozí mu až 20 rokov za mrežami, tvrdí Harabin (VIDEO)
05 | 07 | 2021 | Tibor Sipos