Kollár pod tlakom Smeru zvolal mimoriadne schôdze. Bude sa odvolávať Mikulec aj riešiť cena energií
26 | 08 | 2021 I Aneta Leitmanová
Predseda NR SR Boris Kollár pod tlakom Smeru zvolal dve mimoriadne schôdze parlamentu. Na programe bude odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. A bude sa sa rokovať aj o zvyšovaní cien energií, informuje TASR.

Kollár dve mimoriadne schôdze iniciované opozičným Smerom. V pondelok 30. 8. o 11.00 h sa má začať schôdza k cenám energií v roku 2022 a o postupe SR po dokončení plynovodu Nord Stream 2. Po jej skončení má nasledovať ďalšie mimoriadne rokovanie o návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca.

Smer chce na prvej schôdzi prerokovať uznesenie, v ktorom od vlády žiada predložiť vecný a časový harmonogram krokov, ktoré podnikne v priebehu septembra "s cieľom podstatne eliminovať ťažké sociálne dosahy výrazného zvýšenia cien tepla, plynu, elektriny pre slovenské domácnosti a malé a stredné podniky v roku 2022". Od vlády žiada, aby stanovila postup pri ochrane záujmov Slovenska v súvislosti s ukončením projektu Nord Stream 2. Podľa lídra strany Roberta Fica sa dá očakávať, že koaliční poslanci neschvália program a schôdza sa hneď skončí.

Ministra vnútra chce opozícia odvolávať opätovne. Vyčíta mu viacero vecí, od situácie v rezorte a polícii až po podozrenia z korupcie. Tvrdí, že sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom alias Zemákom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Kritizuje ho aj preto, že mal údajne prerušiť policajný zásah voči Zemanovi a ďalším dvom falošným kajúcnikom.

R. Kaliňák: Podľa ústavy je možné obmedzovať ľudské práva iba zákonom. Oni to robia vyhláškou (VIDEO)
Exministri Štefan Harabin a Robert Kaliňák boli v nedávnej minulosti ako pes a mačka. Dnes Kaliňák priznáva, že Harabin má v mnohom pravdu, keď upozorňuje na obmedzovanie ľudských práv. A stačí mu na to iba citovať ústavu. Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik