Draxler: Bude zajtra Matovič behať po Trnave s drevenou kačičkou na povrázku, aby išiel, kam patrí?
26 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Logika ako človeka, ktorý príliš skoro vysadil tabletky! Exminister školstva Juraj Draxler v najnovšom príspevku na Facebooku trefne poukazuje na Matovičovu podlosť a dvojtvárnosť.

„Lotéria nikdy nebola ohlásená ako prostriedok na zvýšenie zaočkovanosti. Lotéria bola ohlásená ako prostriedok na odmenu zaočkovaných,“ skonštatoval minister financií Igor Matovič. Už len z hľadiska motivácie zaočkovať nezaočkovaných ide vyhadzovanie štátnych peňazí aspoň s ako takou pointou. Avšak verejné financie, ktorými sa napríklad mohlo zachrániť neúrekom životov onkologických pacientov, rozdávať ako odmenu za zaočkovanie? To už je silná káva.

Uvedomuje si to aj Juraj Draxler. "Igorko vyhlásil, že cieľom jeho lotérie nebolo zvýšiť očkovanosť, ale len odmeniť zaočkovaných. Okrem toho, že to dáva presne takú logiku, ako od niekoho, kto príliš skoro vysadil tabletky na hlavu, sa to bije aj s niekoľkými výrokmi istého Igora Matoviča, ministra financií, v ktorých pred pár týždňami hovoril, že lotériu potrebujeme, aby sme zvýšili zaočkovanosť," pripomenul.



Zrejme väčšina Slovákov nevie, čo môže od ministra Matoviča čakať. Draxler opodstatnene očakáva neisté zajtrajšky. "Čo bude zajtra? Bude konečne po Trnave behať s drevenou kačičkou ťahanou na povrázku a naružovanými perami, aby ho mohli chlapi v bielych plášťoch konečne už oficiálne zobrať a umiestniť, kam patrí?" Pýta sa Draxler.

Matovič zase klame, až sa mu z huby práši: Vraj lotéria nemala povzbudiť k očkovaniu, ale odmeniť. Ha!
Matovič zase klame. Najnovšie hovorí, že očkovacia lotéria má odmeniť zaočkovaných, nie motivovať neočkovaných. Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová