Nespokojný občan: Nový Covid semafor bol „vycucaný“ z prsta v snahe hnať regióny do inej ako zelenej farby
20 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko sa už niekoľko dní riadi novým Covid semaforom, na ktorom je síce už iba päť farieb, no na jeho zložitosti sa toto veľa nezmenilo. Podľa profilu Nespokojný občan hrá vláda novú hru a pomaly „varí žabu“.


Ako to vlastne je so zaraďovaním okresov do jednotlivých fariem „to ani srnky netušia“. Teda srnky možno nie, no naši štátni úradníci zrejme áno. Presnejšie, asi iba tušia. Aspoň tak to vyplýva zo statusu na profile Nespokojný občan, kde sa vyjadrujú práve k novému Covid semaforu.
Rezort zdravotníctva často sám prispieva k rozličným konšpiráciám

„Štát ohýba dáta. Regióny mieria k červenej, vláda hrá novú hru a pomaly „varí žabu“: Komu toto vyhovuje?“ píše sa v úvode statusu. „Štátni úradníci sa tvária, že Covid automat je zložitá odborná vec, preto mu iní nerozumejú. Nezávislí kvalifikovaní analytici opäť len krútia hlavami,“ konštatuje profil Nespokojný občan a dodáva: „Stačí, aby bolo v nejakom okrese deväť pozitívnych ľudí za posledných sedem dní a hneď je v pásme ohrozenia. Zažíva to Banská Štiavnica so 16-tisíc obyvateľmi.

Jednoducho, štát túto lokalitu „namaľoval“ na červeno, čo znamená sprísnenie doterajších pravidiel.“ Covid semaforu sa však musí prispôsobiť každý miestny podnik, či už v gastro biznise, hoteloch, alebo welness centrách. Prakticky úplne všade, lebo tak to rezort zdravotníctva spolu s hlavným hygienikom Jánom Mikasom vymyslel a nový Covid semafor schválila aj vláda Eduarda Hegera.



„Žolíka kvôli vyššej zaočkovanosti 50- a viac ročných nad 65% podľa nastavených kritérií Covid semaforu nemá v rukách aktuálne nikto. Tento parameter je podľa odborníkov z praxe i bežných podnikateľov uvádzaný neprimerane veľmi vysoko,“ píše sa v statuse s dodatkom, že možno dokonca niektorí majú nechcený pocit, že bol „vycucaný“ z prsta v snahe hnať regióny do inej ako zelenej farby. Alebo možno ešte viac tlačiť na vyššiu zaočkovanosť smerujúcu až niekde k 80%. „To by ale boli určite „konšpirácie“, ktoré na svojich sociálnych sieťach čoraz častejšie vyvracia rezort zdravotníctva. Sám k nim však často takto prispieva,“ končí svoj status profil Nespokojný občan.

Nový Covid automat ako očkovací apartheid. Majiteľov reštaurácií môže položiť definitívne na kolená
Slovensko sa síce odelo do zelenej farby, napriek tomu si naši „odborníci“ a politici vymysleli nový Covid automat. Ten má zohľadňovať úplne iné kritéria a navyše budú platiť nové obmedzenia či „úľavy“. Všetko to bude závislé už nie len od situácie... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik