Tomáš Klus kritizuje málo otvorenú českú náruč: prečo sa Česi boja afgánskych migrantov?
19 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Nielen Slovensko má usmiatu, multikulti a vždy pozitívnu Dorotku Nvotovú. Utečencov je najnovšie málo aj Tomášovi Klusovi.



Dobrák od kosti

Najnovšie si český hudobník Tomáš Klus kladie na svojom Instagrame filozofickú otázku: "Prečo sa Česi boja ľudí utekajúcich pred vojnou?" Otázke pridelil aj "slniečkový" hešteg - najväčším bohatstvom Európy je mier. Reakcie na Klusov postoj k migrantom nenechali na seba dlho čakať. Pod príspevkami sa to hemží slovnými prestrelkami. Treba povedať, že "triezvych" Čechov je podstatne viac.

Jedna z komentujúcich, ktorá sa na migrantov pozerá triezvo komentuje Klusa takto: "Prečo muži nechránia svoju zem? Prečo do lietadla neposadili ženy a deti? Toto mi príde sebecké a nie že Česi sú sebci. .. je to ich zem, mali by ju chrániť!"

Ďalší obozretný Čech to vidí takto: "Možno preto, že medzi tými čo pred vojnou utekajú môžu byť aj tí, čo samotnú vojnu vyvolali."

Vojta si kladie otázky: "Prečo tí ľudia neutekajú do islamských krajín, ale predovšetkým do Európy? Prečo keď už sú tu, tak sa nesnažia prispôsobiť, ale vyžadujú, aby sa Európa prispôsobila im ..? "

"Nie je to strach, ale sedliacky rozum. Ak Vám to nevadí, nasťahujte si ich na svoj pozemok a žite s nimi!", vyzýva Klusa k akcii Michaela.

Nájdu sa aj ľudia s veľkým srdcom, ktorí Klusovi drukujú:

"Pretože v dobe keď ČSSR a ČR vítala utečencov z Juhoslávie a iných krajín na tisíce, tak vtedy tu nebol psychicky chorý Okamura."

Bežný človek sa v tom liberálnom ponímaní sveta prestáva orientovať. Na jednej strane bez očkovania či covid pasu nesmieme ani na krok, na strane druhej ideme vítať množstvo ľudí, často neprispôsobivej mentality, o ktorých pôvode a zdravotnom stave nevieme zbla nič.

Orbán Afgancov neprijme, Heger chce prijať desať, Nvotová apeluje na Korčoka, aby sme prijali čo najviac
18 | 08 | 2021 | Peter Sulek