„Každá výzva na bojkot od čvargy je výborný marketing,“ šokuje Arpád Soltész.
19 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko a Slovákov v súčasnosti asi najviac rozdeľuje očkovanie proti COVID-19 a výrok Pavla Jakubca, ktorý patrí do prvej tridsiatky najbohatších Slovákov. Tak, ako rozdelil bežnú populáciu, tak rozdelil aj politikov. Viacerí, najmä z opozičných strán, sa pridali k nahnevaného ľudu.


Jakubec si nepohneval len ľudí, ktorí jeho cukrovinky demonštratívne odmietajú kupovať, ale aj obchodníkov, ktorí ich už nebudú objednávať. „Oheň na streche“ sa však rozhorel u podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu, bývalého poslanca za SNS Rafaela Rafaja či právnika Mareka Géciho, ktorí sa vo svojich statusoch vyjadrili viac ako jasne. Úplnou perličkou je však status Arpáda Soltésza, ktorý to okomentoval ako najposlednejší obyčajný chrapúň z ulice.
Dodnes som Horalky kupoval svojim deťom. Už nebudem...

„... jednoducho platí to, že kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma.“ Týmto výrokom si Pavol Jakubec pohneval značnú časť Slovákov. „BOJKOT!“ napísal Ľuboš Blaha stručne a jasne na úvod svojho statusu, čím jasne vyjadril svoj postoj k výrobkom spoločnosti Sedita. „Horalky či Mily kedysi patrili k mojim obľúbeným sladkostiam ešte od socializmu a dodnes som ich kupoval svojim deťom. Už nebudem. Pridávam sa k bojkotu,“ vysvetľuje podpredseda Smeru-SD, ktorý priznáva, že celá jeho rodina, vrátane jeho a ich detí je neočkovaná. „Ak si nejaký zbohatlík myslí, že moja rodina nemá právo chodiť von, nevidím dôvod, aby som mu ja alebo akýkoľvek nezaočkovaný človek zvyšoval tržby svojimi nákupmi. Ak si pán majiteľ želá, aby 40% nezaočkovaných Slovákov sedelo v domácom väzení, tak zrejme o nich nestojí ako o zákazníkov,“ hovorí rázne smerák.



„Takto nechutne zneužiť dobrý socialistický keksík - na rozoštvávanie Slovenska! Hanba! Mnohí ľudia majú rôzne diagnózy a nikto im nevie garantovať, že im očkovanie neublíži. Mnohí jednoducho nedôverujú vakcíne, pretože je experimentálna a nemajú istotu, aké vedľajšie účinky prinesie. Kým schválili vakcínu na detskú obrnu, trvalo to niekoľko desaťročí. Pfizer schválili za pár mesiacov. Áno, obavy sú na mieste. Je to dôvod na ponižovanie?“ pýta sa Blaha, podľa ktorého existuje množstvo spôsobov, ako bojovať proti fašizmu a nenávisti. „Majiteľ Horalky zneužil svoj výrobok na extrémistické politické postoje, a preto je plne na mieste vyzvať ľudí na bojkot. Ja viem, Horalka ani Mila nemôžu za to, akého nenávistného a nemorálneho majú majiteľa. Ale my sa musíme brániť. Chcú, aby sme „kvičali bolesťou ako dobytok“. Chcete ísť na bitúnok dobrovoľne? Nie. Ja nie,“ končí svoj status Ľuboš Blaha.

Pavol Jakubec - u ľudí to prehnal nielen svojím výrokom, ale aj stavbou hotela v chránenej oblasti
Či svoj výrok voči nezaočkovaným Pavol Jakubec ľutuje nevedno, isté ale je, že sa zaň voči nemu zdvihla obrovská vlna nevôle. A ako sa ukazuje, ľudia nie sú proti nemu iba za jeho slová, ale aj za to, čo stavia v lyžiarskom stredisku... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva“. Z mojej sa ozvalo: Bojkotuj!

„BOJKOTUJEM! Výrobky od firmy „Segregita“ už nekupujem,“ uviedol Rafael Rafaj na začiatok svojho statusu a zároveň vyjadril nádej, že Boris Kollár ich stiahne z poslaneckého salónika a aj bufetu, aby išli poslanci, ktorým by malo záležať na rovnosti občanov, príkladom v tak jednoduchej veci ako je solidarita s diskriminovanými neočkovanými občanmi, ktorí sú vraj „tupelá“ a najnovšie by mali aj „sedieť doma“ zatvorení... „Nuž „ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva“, a z mojej hory sa ozvalo: Bojkotuj!



S ťažkým srdom (lebo podporujem slovenské výrobky), ale s ľahkosťou v duši, lebo najviac si cením slobodu,“ píše ďalej Rafaj, podľa ktorého zobrali alebo drasticky nám už obmedzili rôzne slobody, ale slobodu voľby v obchode nám nikdy nevezmú. „Fakt neviem, či sa v pekle neožrali bývalí boľševici z 50-tych rokov, a teraz tu máme ich bludné progresívno-liberálno reinkarnované ugrilované „duše“, ktoré by zas chceli robiť to, čo vždy robili - škodiť. Ale aj na to je ľudová múdrosť: toľko sa s krčahom chodí po vodu, až kým sa nerozbije... Buďte zdraví, nejedzte sladkosti, lebo cukrom sa živia aj bacily, aj vírusy... aj hocičo iné...,“ uzatvára svoj status Rafael Rafaj.

&id=108468481076597

„Liberálne slniečka vždy vedia ako trápne upozorniť. Ak rozdeľovať Slovákov na zaočkovaných a nezaočkovaných je super, len si dajte dobrotky od majiteľa, ktorý nezaočkovaných by chcel nechať sedieť doma. Tu sa iba ukazuje ako rýchlo sa liberálkovia dokážu svorne spojiť proti zdravému rozumu,“ konštatuje v statuse Marek Géci a dodáva: „Inak len tak ďalej a skutočne už túto značku nikto nebude kupovať. Možno liberálny dom nakúpi za štátny príspevok, celé sklady... Prípadne odporúčam rozdávať pri očkovaní, alebo vo vládnej lotérii...“



Ako posledný chrapúň sa v statuse k bojkotu cukroviniek od spoločnosti Sedita postavil spisovateľ a novinár Arpád Soltész, ktorý v statuse napísal: „Každá výzva na bojkot od čvargy je výborný marketing, ak len pokútne nekšeftujete s fajnovým, v šope páleným metylalkoholom z krumplí.“ Tento jeho koment nepotrebuje žiadny komentár.

Belousovová v kauze "keksíky": prestaňte jesť sladkosti, ktoré vyrába tento epidemiológ amatér
Spolumajiteľ spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou a predajom cukroviniek Pavol Jakubec, ktorý chcel zvýhodňovať zaočkovaných ľudí pred nezaočkovanými, svojím výrokom poriadne nasrdil aj expolitičku Annu Belousovovú. Tá mu to v statuse dala aj... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik