Neuveriteľné a absurdné: Katedrála Sv. Štefana vo Viedni je očkovacím centrom!
18 | 08 | 2021 I René Balák

Katolícke spravodajské agentúry informujú o bezprecedentnom trende v niektorých diecézach vo svete. Zriaďovanie vakcinačných centier priamo v kostoloch budí rozpaky až pohoršenie. A tak sa pred pár dňami sa Rakúskom začalo šíriť „evanjelium sv. Vakcíny“. Ako tento krok (otvorenie očkovacieho centra) dať do súzvuku s evanjeliovými slovami Krista, ktorý povedal: „Napísané je: »Môj dom bude domom modlitby.« A vy ste z neho urobili lotrovský pelech.“?



Šok pre veriacich

Katolícke spravodajské agentúry aj internetové kresťanské portály informujú o bezprecedentnom trende v niektorých diecézach vo svete.

Novú zvesť ohlásil viedenský kardinál Schönborn, ktorý na margo zriadenia očkovacieho centra priamo v gotickej katedrále sv. Štefana povedal, že toto je „správne miesto“. Podľa jeho slov „je katedrála sv. Štefana to správne miesto, kde môžete ľuďom pripomenúť, že očkovanie má niečo do činenia so sebaobranou, láskou k blížnemu a ochranou druhých“.

Tým sa opäť dostávame nielen k biomedicínskemu problému bezpečnosti a účinnosti týchto experimentálnych preparátov. Napriek absencii biomedicínskych bezpečnostných dát sa bez dôkazov i v rámci cirkvi tvrdí, že sú bezpečné a účinné. Aj keď ilúzia bezpečnosti a účinnosti padla, tak v cirkvi sa niektorí ešte nestretli s pravdou o vakcínach. Mnohí vedci poukazujú na katastrofálny bezpečnostný profil týchto experimentálnych preparátov a ich neznáme biochemické komplexné zloženie.
Pálčivé otázky

V tejto súvislosti je treba položiť viaceré otázky: O akej sebaobrane či ochrane pred covidom hovorí viedenský kardinál keď sú evidované tisíce prípadov očkovaných, ktorí museli byť hospitalizovaní? O akej láske k blížnemu hovorí keď ide zjavne o pokusy na ľuďoch v tretej fáze skúšania experimentálnych preparátov? Odkedy je inštrumentalizácia osoby človeka (pokusné morča) prejavom lásky k blížnemu? O akej ochrane druhých hovorí, keď „očkovaná“ populácia je na tom ešte horšie ako tí, ktorí sa nezúčastnili týchto nacistických pokusov na ľuďoch?

Z návštevy pápeža môže byť fiasko roka. Zatiaľ sa s ním chce stretnúť len niečo vyše 12 tisíc ľudí
17 | 08 | 2021 | Peter Sulek


Opäť sme svedkami ignorancie empirických a epidemiologických biomedicínskych faktov zo strany niektorých cirkevných predstaviteľov. Empirické fakty sú k dispozícii, či už z Izraela, Gibraltaru, USA, Seychelských ostrovov, Británie alebo iných krajín. Ukázalo sa, že experimentálne „vakcíny“ proti Covidu nechránia pred infekciou, čo je logické vzhľadom na biologickú a fyziologickú konštitúciu a funkcionalitu ľudského organizmu. Okrem toho sa ukázalo, že  experimentálne „vakcíny“ proti Covidu nechránia pred ochorením ani pred ťažkým komplikovaným priebehom ochorenia. Žiaľ ukázalo sa, že experimentálne „vakcíny“ proti Covidu nechránia ani pred úmrtím pacientov na covid. Toto všetko mnohí cirkevní, ale aj predstavitelia iných náboženstiev často ignorujú. Otázka znie: prečo?
Posvätnosť sakrálneho priestoru minulosťou?

Kardinál Christoph Schönborn je v pozícii viedenského arcibiskupa najvyšším predstaviteľom diecézy. Dňa11. augusta v predvečer otvorenia očkovacieho centra v katedrále rakúskej metropoly novinárom povedal, že sakrálny a posvätný priestor katedrály je správnym miestom pre vykonávanie biomedicínskych úkonov. V skutočnosti sa sakrálny priestor zneužije na vykonávanie pokusov na ľuďoch (tretia fáza skúšok). Kto si dnes spomenie na znesvätenie sakrálneho priestoru, v ktorom vystupovalo indivíduum značky Conchita?

Vlastne si môžeme položiť otázku (vzhľadom na minulosť), prečo by v tomto prípade bolo niečo problematické? Totiž od 12. augusta bolo otvorené očkovacie centrum proti Covid-19 priamo v katedrále, presnejšie v jednej z kaplniek. A to napriek celému spektru dokumentov cirkvi o význame sakrálnych priestorov, ako aj liturgických dokumentov ohľadne dôstojnosti slávenia. Niektorí veriaci sa nestačia čudovať nad najnovšími krokmi niektorých cirkevných predstaviteľov. Ale zaujíma to niekoho? Načo vlastne citovať normy z adekvátnych dokumentov ohľadne kostolov a chrámov? Nie je to zbytočné? Ako dopadli stovky kostolov na západe sa už dávno vie. Boli desakralizované a predané, a používajú sa na iné účely.
Praktické informácie ohľadom nového účelu katedrály

Rozhodnutie otvoriť očkovací bod proti Covid-19 v tomto symbolickom a najnavštevovanejšom rakúskom chráme bolo prijaté 20. júla. Farár viedenskej katedrály o. Toni Faber uviedol, že iniciatíva zorganizovať „atypické“ miesto očkovania pochádza z radnice a cirkevné úrady s tým okamžite súhlasili. „Je to skvelá vec,“ povedal Faber. Pripomenul tiež, že kardinál Schönborn v špeciálnom liste vyzval kresťanov všetkých cirkví, aby sa informovali o možnosti očkovania. Opakovane vyzýval na očkovanie proti koronavírusu. Vedľa katedrálnej kaplnky (očkovacieho miesta) sa nachádza aj registračné miesto a miesto pre ľudí po očkovaní. Nasledujúce dva týždne budú otvorené od 10.00 do 21.00. Predbežná registrácia nie je potrebná. Dospelí budú očkovaní očkovacou látkou Johnson & Johnson, zatiaľ čo mladiství budú očkovaní očkovacou látkou Biontech-Pfizer. Do hodiny bude môcť byť zaočkovaných 20 ľudí.
Spolupráca diecézy a mesta na pokusoch?

Na stretnutí sa zúčastnili okrem iných aj primátor Viedne Michael Ludwig, mestský radca pre zdravie Peter Hacker a farár katedrály o. Toni Faber. „Dojemný“ súzvuk  predstaviteľov mesta a diecézy vystihujú slová jednotlivých predstaviteľov mesta aj diecézy. Možnosť očkovania v tomto chráme je tiež „dôkazom veľmi úzkej spolupráce medzi katolíckou cirkvou a mestom Viedeň“, povedal  primátor Viedne Ludwig. Ako sa k tomu stavajú veriaci zatiaľ nie je známe ale kritické hlasy už počuť.

Propaganda nemá konca. Pápež František: Okovanie proti covidu je "činom lásky"
„Byť zaočkovaný... je činom lásky," zdôraznil 84-ročný pápež vo videoposolstve zverejnenom na stránke vaticannews.va. „A prispieť k tomu, aby väčšina ľudí bola zaočkovaná, je činom lásky. Lásky k sebe, lásky k svojej rodine a priateľom a lásky ku... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | TASR/ Petra Demková


Opäť sa tak ukazuje tajomná koordinácia spolupráce niektorých predstaviteľov cirkvi s lokálnymi zástupcami štátu a samosprávy. Dokonca dôvodom tejto spolupráce je existencia neetickej experimentálnej „vakcíny“, čo vyplýva z vyjadrenia primátora. „Keďže máme vakcínu proti covidu, mesto Viedeň robí všetko pre to, aby bola k dispozícii čo najväčšiemu počtu obyvateľov,“ zdôraznil primátor Ludwig. Okrem iného vyjadril vďaku, že sa dá dať zaočkovať aj v katedrále sv. Štefana, ktorá je „symbolom tohto mesta a celej krajiny“. Tak sa z posvätného sakrálneho priestoru stáva paradoxne symbol vykonávania pokusov na ľuďoch.
Dom modlitby alebo dom vakcíny?

Kardinál Schönborn povedal, že chápe kritiku nápadu, že v katedrále sa teraz očkuje, ale povedal: „necítim to tak“. Priznal, že „katedrála bola vždy domovom mnohých ľudí a je otvorená ľuďom“.  Je paradoxom a symptómom doby, keď sa sídelný biskup vyjadrí, že on niečo „necíti“. Znamená to, že sám biskup stratil citlivosť pre sakrálny priestor? Alebo už neplatia biblické slová Krista: „Môj dom bude domom modlitby“?

Cynicky vyznieva aj obhajoba tohto kroku. Očkovacie centrum nebolo umiestnené v strede katedrály, ale v bočnej kaplnke sv. Barbory, do ktorej je samostatný vchod priamo z námestia. Toto má byť argument? Alebo niektorí provakcinační fanatici chceli očkovať (vykonávať pokusy na ľuďoch) priamo na hlavnom oltári katedrály? Je tu nová éra novej obety, ktorá nahradí eucharistickú obetu? Natíska sa ironická otázka: nabudúce umiestnite „sv. Vakcínu“ priamo do cibória vo svätostánku na hlavnom oltári namiesto Eucharistie? Ako tento krok (otvorenie očkovacieho centra) dať do súzvuku s evanjeliovými slovami Krista, ktorý povedal: „Napísané je: »Môj dom bude domom modlitby.« A vy ste z neho urobili lotrovský pelech.“? Bude sv. Vakcína dostupná aj v kostoloch na Slovensku?

V Maďarsku nezaočkovaní na pápežovu omšu ísť môžu, u nás to majú zakázané!
Slovenskí politici sa opäť prezentovali že sú pápežskejší ako sám pápež. Pred jeho návštevou totiž „zavelili“, že ísť na jeho akcie môžu iba zaočkovaní. Vraj si to tak želal Vatikán. Ten istý Vatikán však nemal námietky, že v Maďarsku môžu ísť na... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik