Fico: všade tam, kde sa USA rozhodli šíriť svoje predstavy o slobode a demokracii, zostali ruiny
15 | 08 | 2021 I Petra Demková

„Americké zbrojovky zarobili miliardy na modernizácii afgánskej armády, ktorá dnes uteká a všetku výzbroj zanechá Talibanu. Predstava USA, západnej Európy a Čapútovcov a Korčkovcov, že v Iraku, Líbyi, či Afganistane vybudujú liberálnu spoločnosť podľa ich predstáv, je zvrátená a nezrealizovateľná,“ upozorňuje Fico.



Odkaz pre ministra Korčoka

Robert Fico si myslí, že Afganistan je totálnou prehrou a stratou dôveryhodnosti USA. Pre ministra Korčoka má odkaz. „Ministra zahraničných vecí Korčoka trápi, čo bude so ženami a dievčatami v Afganistane po nástupe Talibanu. No, asi by mal zabúchať svojej nadriadenej na ambasáde USA v Bratislave a spýtať sa jej,“ odkázal cez sociálnu sieť.

Globálna šablóna nátlaku a vydierania? V USA čoraz viac spoločností tlačí na očkovanie zamestnancov
Nielen na Slovensku prebieha programový nátlak až vydieranie zo strany niektorých zamestnávateľov. Americké korporácie vyvíjajú tlak na očkovanie niektorých skupín pracujúcich. Spoločnosti ako Facebook, Google či McDonald's zavedú nové... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | René Balák

Totálne zlyhanie USA a NATO

„Afganistan je príkladom totálneho zlyhania NATO a USA. Keby vojenské aktivity v Afganistane nemali pokrytie NATO, určite by som ako predseda vlády rozhodol o stiahnutí našich vojakov z tejto krajiny. Ako som to urobil v Iraku, kde nešlo o akciu NATO a ja som odmietal podporovať ropné dobrodružstvo USA a v roku 2007 som zabezpečil návrat našich vojakov domov,“ pripomína bývalý premiér.
Ruiny po intervenciách USA

Líder strany SMER-SD má jasný názor na americké šírenie demokracie. „Líbya, Irak, Afganistan a ďalšie krajiny, všade tam, kde sa USA rozhodli šíriť svoje predstavy o slobode a demokracii, všade zostali ruiny a plné vrecká amerických zbrojoviek. Koho dnes trápia správy z Iraku o atentátoch, desiatkach mŕtvych v Bagdade, rozvrátenej bezpečnostnej situácii? Koho dnes trápi, že Líbya, do zavraždenia Kaddáfího stabilná diktatúra, ako štát v podstate neexistuje a je arénou vojenských súbojov znepriatelených militantných skupín?“ pýta sa Robert Fico.
Zárobky amerických zbrojoviek

„A dnes začínajú všetci plakať nad Afganistanom. USA ukončili svoje vojenské pôsobenie v Afganistane, lebo nič nedosiahli. Americké zbrojovky zarobili miliardy na modernizácii afgánskej armády, ktorá dnes uteká a všetku výzbroj zanechá Talibanu. Predstava USA, západnej Európy a Čapútovcov a Korčkovcov, že v Iraku, Líbyi, či Afganistane vybudujú liberálnu spoločnosť podľa ich predstáv, je zvrátená a nezrealizovateľná,“ upozorňuje skúsený politik Fico.

USA utrpeli v Afganistane podľa lídra strany Smer porážku. „Taliban získal celý Afganistan doslova v priebehu pár týždňov. Je to obrovská prehra a strata dôveryhodnosti USA. Afganistan čaká buď občianska vojna alebo, čo je pravdepodobnejšie, tvrdý islamský diktát a poriadok Talibanu. A Korčok môže nariekať koľko chce. Nič na tom nezmení. A kým začne jačať ako Viktorka na splave, odporúčam mu, aby si prečítal hlavné americké médiá, čo hovoria o zlyhaní USA,“ odkazuje ministrovi na záver bývalý premiér.

Fico: Hochštaplerské Aktuality klamú, len sa tak práši. Neverím v očkovanie!
Robert Fico upozornil na dezinformačné a manipulatívne praktiky liberálneho portálu Aktuality. Podľa neho portál klame, len sa tak práši a zopakoval svoj negatívny postoj k očkovaniu proti COVID-19. Myslí si, že neúčinnosť očkovania sa... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Peter Sulek