Pochybný svedok Peter Petrov alias Tiger putuje do väzby. Spolu s ním idú do chládku ďalšie tri osoby
14 | 08 | 2021 I Aneta Leitmanová
Pochybný svedok Peter Petrov alias Tiger putuje do väzby. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd. Petrov sa vzdal práva na odvolanie proti uvaleniu väzby, informuje TA SR.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v sobotu podvečer rozhodol o vzatí do väzby podnikateľa Petra Petrova, prezývaného Tiger, a ďalšie tri osoby. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Osoby sú obvinené zo zločinu založenia a podporovania zločineckej skupiny, ako aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Trestná činnosť má súvisieť s obstarávaniami na Ministerstve vnútra SR a úrade práce, sociálnych veci a rodiny.

"Dôvodom väzby u všetkých obvinených je obava z pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba. U obvineného Petra P. bol konštatovaný aj dôvod útekovej väzby," spresnila Kudjáková. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, traja obvinení podali proti nemu sťažnosť. Rovnako podal sťažnosť aj prokurátor proti neakceptovaniu kolúznej väzby. "O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR. Obvinený Peter P. sa vzdal práva podať sťažnosť," dodala Kudjaková.

NAKA zasahovala vo štvrtok (12. 8.) od skorých ranných hodín na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Obvinených je 11 osôb z viacerých trestných činností.

Medzi obvinenými je aj svedok-kajúcnik v policajných kauzách Peter Petrov alias Tiger. Deväť osôb polícia zadržala, jedna je mimo Slovenska. Petrov bol v pátraní. Napokon ho vo štvrtok zadržala zásahová jednotka NAKA.