Úplatkárske mračná nad Pellegrinim sú čím ďalej tým viac čierne. Svedkov na 150-tisíc je vraj viac
09 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Medzi pospolitým ľudom sa zvykne s úsmevom vravieť: „Čistota pol života, no špina celý“. Ak sa potvrdia slová kajúcnika Čecha, že Pellegrini mal zobrať úplatok 150-tisíc eur, tak šéf Hlasu-SD túto špinu zo seba nezmyje už do konca svojho života. A nehovoriac už o tom, že pôjde aj za mreže.


Tvrdenia, ktoré mali niektorí „kajúcnici“ prezradiť vyšetrovateľom sú naozaj veľmi vážne. Zatiaľ sú to len dohady, pretože hlavní aktéri ich „svedectvá“ stoj čo stoj zapierajú, ale ak by sa potvrdili, bol by to doslova megaškandál a ukážka toho, ako sa to robilo na najvyšších miestach politiky a štátnych inštitúciách. Informáciu o tom prináša portál noviny.sk, ktorý poukazuje na prípad obvineného bývalý viceprezidenta finančnej správy Daniela Čecha.
Čech ponúka ako svedkov aj zástupcov štátneho podniku Mincovňa Kremnica

Obvinený Daniel Čech sa priznal k 200-tisícovému úplatku od exšéfa finančnej správy Daniela Imreczeho, pričom vo výpovedi spomenul aj Petra Pellegriniho. Pre bežného smrteľníka obrovský úplatok mal súvisieť s nákupom informačných systémov pre finančnú správu, ktoré mal štát zakúpiť od ďalšieho obvineného, bratislavského podnikateľa Michala Suchobu a jeho firmy Alexis.

Úplatok mal Imrecze prevziať v roku 2016 po tom, ako zo svojho postu odišiel. Do celej kauzy má však byť „namočený“ aj doteraz „krištáľovo čistý“ líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Informácie o úplatku pre vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií Pellegriniho mal Daniel Čech potvrdiť vo svojej výpovedi

Pellegrini odmieta úplatok za virtuálnu pokladnicu. Za všetkým vraj stojí Matovič
Expremiér a líder opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini odmieta, že by zobral finančnú odmenu za projekt virtuálnej registračnej pokladnice. Na stredajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že za všetkým stojí expremiér Igor Matovič (OĽANO) a ide o... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr

Pellegrini údajne zhrabol províziu

Čech v nej uviedol, že Pellegrini dostal províziu od podnikateľa Michala Suchobu a Františka Imreczeho za pripravovaný nákup systému Virtuálnej registračnej pokladne. A aby jeho slová nabrali naozaj na váhe a dôveryhodnosti, bývalý viceprezident finančnej správy zároveň ponúka ako svedkov pre pravdivosť svojej výpovede aj zástupcov štátneho podniku Mincovňa Kremnica, ktorý pri tvorbe elektronického systému kontrolných známok spolupracoval.

Čech tiež tvrdí, že Pellegrini síce na poradách o systéme Virtuálnej registračnej pokladne vystupoval zásadne proti firme Alexis podnikateľa Michala Suchobu, no čase svoju rétoriku zmenil. Čech sa mal preto pýtať Františka Imreczeho, ako dosiahli takúto zmenu, že Pellegrini začal projekt Virtuálnej registračnej pokladne podporovať. Imrecze mu mal údajne odpovedať, že Pellegrinimu za to poskytli finančné prostriedky vo výške spomínaných 150-tisíc eur.

Oligarcha Výboh je v zahraničí, Pellegrini však čelí vážnemu podozreniu na Slovensku
Výboh na Slovensko asi tak skoro nezavíta a Pellegrinimu sa teraz už dýcha oveľa ťažšie. Nie je to Fico, ale jamkatý expremiér Pellegrini, kto je spájaný s kriminálnymi praktikami oligarchu Výboha. Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič