NAKA obvinila bývalého Kočnerovho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v kauze Glance House
08 | 08 | 2021 I Aneta Leitmanová
NAKA obvinila bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v kauze Glance House. Informáciu podľa správy TASR priniesla televízia Markíza.

NAKA obvinila bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku zo zneužívania právomoci v kauze prevodu bytovky Glance House v Bernolákove. Informovala o tom televízia Markíza, potvrdilo jej to policajné prezídium.

Polícia začala v marci tohto roka v kauze trestné stíhanie.  "Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie voči osobe Dobroslavovi Trnku zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa prekročením svojej právomoci z osobitného motívu, a to na objednávku," uviedol pre Markízu hovorca polície Michal Slivka. Dodal, že vo veci sú priebežne vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku. V súčasnosti nemôže polícia k prípadu poskytnúť viac informácií.

Dobroslav Trnka bol v minulosti hlavným vojenským prokurátorom. V roku 2002 si ho všimla pravicová vláda Mikuláša Dzurindu, keď jej pomáhal trestne stíhať nepohodlných príslušníkov SIS a zakrývať trestnú činnosť exministra vnútra Vladimíra Palka. Na základe toho minister obrany Ivan Šimko, pod ktorého spadala vojenská prokuratúra, navrhol Trnku za generálneho prokurátora. Pravicová koalícia ho do tejto funkcie zvolila. Vďaka tomu sa otvorila cesta mafiánovi Marianovi Kočnerovi do štruktúr prokuratúry, z čoho informačne a finančne profitoval.

Matovičov režim a jeho médiá chcú poslať Fica do žalára, lebo sa ho boja!
08 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová