Hrôza: Iba 13-ročné dievča predali na sobáš, no 17-ročný ženích si ju dlho neužil
06 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Takmer neuveriteľný, no určite šokujúci prípad hlásia policajti, ktorí vyšetrujú vskutku bizarný prípad. V obci neďaleko Komárna predali na sobáš iba 13-ročné dievča. A suma? Tá je zaujímavá, pretože rozhodne nie je vysoká.


Nechceli by ste si kúpiť za ženu 13-ročné dievča? Ak áno, jedno také je v obci blízko Komárna na predaj. Ako informuje polícia vo svojom statuse, ona síce už ženícha vyhliadnutého mala, dokonca už u neho aj žila, no strážcovia zákona ich spoločnému „​šťastiu“ urobili koniec.
Štyria „predávajúci“ môžu za tento zločin skončiť v base až na 12 rokov

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie štyrom občanom Slovenskej republiky pre zločin obchodovania s ľuďmi spáchaný formou núteného sobáša. „​Vyšetrovateľ obvinil dve ženy a dvoch mužov vo veku 35 až 53 rokov z obce blízko Komárna. Podľa zistení polície vtedy 13-ročné dievča ponúkli na sobáš za finančnú odmenu tri tisíc eur. Ženích mal vtedy 17 rokov,“ píše na svojom profile polícia. Dodáva, že dievča sa následne muselo proti svojej vôli presťahovať do spoločnej domácnosti, pomáhať s domácimi prácami a starostlivosťou o manžela. Spoločnú domácnosť však opustiť nemohla.



„​Za tento zločin hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody vo výške od 7 do 12 rokov. Obvinení sú stíhaní na slobode,“ dodáva polícia, ktorá v tejto súvislosti upozorňuje, že kto zláka, prepraví, prechováva, odovzdá alebo prevezme dieťa, hoci aj s jeho súhlasom, na účel detskej prostitúcie alebo inej formy sexuálneho vykorisťovania vrátane detskej pornografie, nútenej práce či nútenej služby vrátane žobrania, otroctva alebo praktík podobných otroctvu, nevoľníctva, núteného sobáša, zneužívania na páchanie trestnej činnosti, nezákonnej adopcie, odoberania orgánov, tkanív či bunky alebo iných foriem vykorisťovania, potrestá sa odňatím slobody na 7 až 12 rokov.

"Mŕtva nevesta" zatknutá - iránska "Angelina Jolie" obvinená z bohorúhania
08 | 10 | 2019 | Magda Danková