Známy spevák nie je antivaxer, ale je za slobodu rozhodovania o svojom tele
28 | 07 | 2021 I Ondrej Štefik

Spevák Robo Papp verejne na svojom facebookovom statuse vyjadril svoj postoj k očkovaniu. Podporil slobodnú voľbu vo veciach rozhodovania o svojom tele. 



Moje telo je môj chrám

„Nie som proti očkovaniam, ani proti ľuďom, ktorí sa očkujú. Je mi jedno, čo kto robí so svojím telom. Som za slobodu v rozhodovaní akú chemickú látku vpravím do svojho tela," začína úvodom svojho statusu známy spevák. Liberálny postoj k vakcinácií vyjadril Papp heslami: „Bez vyhrážok, bez obmedzovania, bez posmeškov, bez rozdeľovania na dve skupiny."
Antivaxer nie je ten čo má rád slobodu v rozhodovaní o svojom tele

„Aj tak majú ľudia potrebu volať ma antivaxer. Asi je to taká "light" nadávka, ktorá príde ľuďom prijateľná," predpokladá spevák o preferovanom slove "antivaxer".  Zároveň v predpoklade pokračuje a dodáva, že: „Keby povedali že som debil, už by sa so mnou asi ťažko bavili zoči voči. Ale keď povedia antivaxer, naznačujú čo si o mne myslia, ale zároveň sa so mnou v pohode môžu baviť keď ma stretnú naživo."

Každá akcia má svoju reakciu. Umelec sa v ňom nezaprie a  preto vymýšľa kreatívnu prezývku pre tých, ktorí vnucujú svoje videnie sveta, slovami:„ Asi by teda začnem používať odo dnes na ľudí ktorí mi vnucujú svoje presvedčenie pomenovanie "antifreedomeri"."