Taraba kritizuje Poliakov, že odsúdili muža na základe falošných výpovedí kajúcnikov, ktorí boli páchateľmi. Ale ako je to u nás?
27 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Na Slovensku „kajúcnici“ už dostali za mreže nejedného „lumpa“. A to najmä z vysokých štátnych postov, zo súdnictva či z podnikateľskej sféry. Ako sa ale ukazuje, kajúcnici vôbec nemusia byť dôveryhodní svedkovia. Pozorovať to môžeme nielen teraz u nás, ako v prípade Csabu D., ale dokonca aj v susednom Poľsku.


U našich severných susedov, ako píše v statuse poslanec Tomáš Taraba, otriasa verejnou mienkou škandál, ktorý má na svedomí „kajúcnik“. Po jeho svedectve šiel totiž za mreže na dlhé roky nevinný človek. Žeby bola paralela Slovenska s Poľskom čisto náhodná?
Kto ich korumpuje, aby na základe účelových a krivých výpovedí ničili životy ľuďom?

„Poľskom otriasa škandál, že po 23 rokoch musia prepustiť nevinného človeka, ktorý bol odsúdený za znásilnenie, ktoré nikdy nespáchal. Odsúdili ho na základe falošných výpovedí kajúcnikov, ktorí boli páchateľmi,“ píše v úvode statusu Taraba a dodáva: „Zdá sa, že na Slovensku sa pročkovci rozhodli z takýchto metód urobiť hlavnú črtu ich selektívnej oľanáckej politickej „spravodlivosti“.“ Prirodzene, jeho status nezostal bez odozvy a zareagovalo naň viacero diskutujúcich. „V Poľsku už prepustili toho „teraz muža“, chalana vzali ako 23 r. tuším a odsedel 18 r. z 25-tich.Vysúdil veľké peniaze. Vzali mu celú mladosť,“ napísala Vladka B. Jopeková. „Využívať kajúcnikov na plánovane obvinenia je jeden z najväčších zločinov. U nás je to zásluhou Špeciálnej prokuratúry bežná prax. Už mala byť dávno zrušená a špekulanti odsudení,“ dodáva Giuseppe Gasparini. „Celá Vrahovláda len klame zabíja a obmedzuje,“ myslí si Ján Mokrý.

Polícia obvinila takáčovca Csabu Dömötora a ďalšie dve osoby v kauze ovplyvňovania svedkov
20 | 07 | 2021 | Aneta Leitmanová


Ján Baran však napísal celkom zaujímavý názor. „Voči kajúcnikom P. Petrovovi, M. Zemanovi a Cs. Dömötörovi bolo vznesené obvinenie za spáchanie zločinov krivej výpovede, krivej prísahy a marenia spravodlivosti. Koordinácia krivých výpovedí prebiehala za prítomnosti kajúcnikov F. Böhma a Ľ. Makóa v kaviarni Towers. M. Zeman prišiel na stretnutie s obálkou s bankovkami v hodnote 100 000 eur. Pôvod týchto peňazí, na aký účel boli použité a u koho skončili, sa v uznesení ÚIS neuvádza,“ píše v úvode Baran a dodáva:

„Na základe výpovedí kajúcnikov bol väznený aj generál Lučanský, jedným z tých, ktorí svedčili proti Lučanskému bol práve F. Böhm. Zahájenie trestného stíhania voči Petrovovi, Zemanovi a Dömötörovi bolo nariadené Uznesením Úradu inšpekčnej služby s jednacím číslom UIS-171/OISZ-2021, dňa 20.7.2021. Uznesenie podpísal npor. JUDr. Jozef Khandl, vyšetrovateľ PZ.“



„Kam vedú nitky tohto sprisahania skorumpovaných kajúcníkov? Do ktorého poschodia vládnej koalície? A kto ich korumpuje, aby na základe účelových a krivých výpovedí ničili životy ľuďom? Pojem „kajúcnik“ z hľadiska sémantiky slova je používaný absolútne nevhodne. Nejde totiž o žiadnych kajúcnikov, ale o kriminálnikov - denunciantov, ktorých štát korumpuje a súčasne vydiera a tí vypovedajú vopred vyfabrikované kvázi-svedectvá za prísľub zhovievavosti voči ním pri posudzovaní ich vlastnej trestnej činnosti a vydieraním hrozbami vyšších trestov, ak nebudú vypovedať podľa vopred určeného scenára,“ vysvetlil v samom závere diskutujúci Ján Baran.

Pravda sa prediera na povrch! Kajúcnik Dömötör priznal, že ho pri výpovedi ovplyvňovali!
Slová R. Fica sa začínajú potvrdzovať! Jeden z kajúcnikov, ten, ktorý nie je na úteku, sa už priznal, že vo svojej výpovedi klamal. Zatiaľ sa pred novinármi priznal minimálne v jednej veci. Nikdy osobne nevidel odovzdávanie úplatku do rúk Dušana... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Petra Demková