Arogancia a drzosť Lengvarskému očividne nechýba. Toto už presahuje všetky medze, hnevá sa Iza Bela
15 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský si ide svoje a vôbec ho nezaujíma, že ústavný súd rozhodol o neplatnosti vyhlášky upravujúcej režim na našich hraniciach. „Bežná“ žena Iza Bela ho za to v statuse nazvala „gumákom“, pretože rovnako sa správali vojaci z povolania aj za socializmu.


Vladimír Lengvarský vyhlásil, že na hraniciach sa pri vstupe na naše územie nebude meniť nič. Už aj tak pracujú na novej vyhláške, ktorá by „prebila“ tú, ktorú im Ústavný súd SR zrušil. Ba režim na hraniciach ešte sprísni. Takže nech je, ako chce, slovenský hraničný teror, ako píše Iza Bela v statuse, bude pokračovať.
Lengvarský sa správa ako povestný gumák

„Niektorí z vás, ktorí boli za éry socializmu na vojenskej prezenčnej službe a taktiež vojakmi v zálohe, asi veľmi dobre poznajú pomenovanie ‘gumák’. Po tomto vyhlásení Lengvarského nič iné sa nedá napísať. Takto nejako sa presne správali v tom období osoby vo funkcii vojaka z povolania,“ konštatuje  Iza Bela. Podľa nej si „gumáci“ vždy urobili po svojom z pozície funkcie a hodnosti ako to teraz minister zdravotníctva.

Diktátor Lengvarský drzo, arogantne a podlo: Opatrenia na hraniciach sa nemenia!
15 | 07 | 2021 | Aneta Leitmanová


Vyhlásil, že aj napriek rozhodnutiu Ústavného súdu SR sa opatrenia na hraniciach nemenia. „Rozumiete tomu? Oni vôbec nič nedodržujú a kašlú na rozhodnutie ÚS. Takíto ľudia pôjdu bez hocijakých zábran nad rámec ústavnosti a zákonov. Arogantnosť a drzosť mu očividne nechýba. Toto nám odkázal ako nejaký ‘politruk’ za socializmu,“ zaspomínala si „bežná“ žena na časy spred roka 1989. „Myslela som si, že doba tvrdého socializmu už je dávno za nami, ale ako zisťujeme, asi sa vracia,“ dodáva Iza Bela.


Slováci, chcete byť v rukách tohto človeka a tejto vlády?

„Slováci naďalej budú mať na hraniciach strážený prístup k navráteniu sa do vlastnej domoviny. ‘Opatrenia na hraniciach sa nemenia’ a zároveň dodal, že nové znenie vyhlášky sa už pripravuje. Chápete to vôbec? Viete, čo bolo vlastne zámerom opatrení z vyhlášky platnej od 9. júla 2021?“ pýta sa Iza Bela. Odpovedá si, že podľa Lengvarského to, aby sa ľudia začali očkovať v hojnom počte.

„Keďže, ako oznámil, sa pripravujú nové opatrenia, nová vyhláška, tak tie opatrenia budú podľa jeho slov ‘tvrdšie’. Myslím si, že toto už presahuje zo strany tohto človeka všetky nami akceptované zásady,“ konštatuje nahnevane Iza Bela. Na samý záver dodáva: „Pýtam sa, občania Slovenska, chcete byť v rukách toho človeka a tejto dnešnej vlády, ktorá si tu robí, čo chce a neustále nás tlači k múru? Toto sa už musí skončiť!“

Spomeniete si ešte, aké to bolo na hraniciach za socializmu? Iza Bela vám ponúka porovnanie (VIDEO)
Spomeniete si ešte, aké to bolo na hraniciach za socializmu? Od dnes sú strážené ako vtedy. Ba aj predkladanie dokladov sa podobá tým časom. Kto ich zažil, určite si na ne teraz spomenie. Tak, ako v statuse „bežná“ žena Iza Bela. Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik