Zacharová: Západ zatvára oči pred účasťou americkej súkromnej vojenskej firmy na atentáte na Haiti
14 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová upriamila pozornosť na to, ako západ nereaguje na správy o účasti americkej súkromnej vojenskej spoločnosti na atentáte na haitského prezidenta Jovenela Moiseho. Informuje agentúra TASS.



Prsty v tom majú Američania



„Kde sú sankcie, kde sú vyhlásenia skupiny G7, prečo sa aktivisti za práva USA ešte nedostali do šialenstva?“ uvažuje. „V skutočnosti existuje strašný dôvod pre všetky tieto veci,“ tvrdí Zacharová v reakcii na správy o účasti americkej súkromnej vojenskej spoločnosti na atentáte na haitského prezidenta.

Diplomatická hovorkyňa v tejto súvislosti poukázala na to, že medziagentúrna americká delegácia odišla na Haiti, aby preskúmala situáciu okolo americkej súkromnej vojenskej firmy. Jej zamestnanci sú obviňovaní z účasti na atentáte na haitského prezidenta.

Celé dni ju naháňali a predsa nedostali - britskej lietadlovej lodi sa stratila ruská ponorka
A možno ju naháňajú dodnes. Velenie britského námorníctva má podozrenie, že lietadlová loď HMS Queen Elizabeth bola počas plavby do Stredozemného mora sledovaná ruskou ponorkou. Ruská strana to nekomentuje a baví sa. Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Americkí informátori

Podľa Zacharovovej sa však dnes objavila najdôležitejšia správa. Podľa amerických médií niekoľký ľudia zapojení do útoku, pri ktorom zahynul Moise, pôsobili ako informátori amerických orgánov činných v trestnom konaní.

Haitský prezident utrpel smrteľné zranenie, keď 7. júla vtrhli do jeho rezidencie ozbrojení votrelci. Po jeho atentáte zaviedla rada ministrov krajiny na 15 dní stanné právo.

Najvyšší správny súd ČR úplne odmietol pandemické vládne opatrenia
"Nie je možné pripustiť, aby sa v demokratickom právnom štáte stal minister zdravotníctva (hoci s dobrými úmyslami) dokonca bez vyhlásenia núdzového stavu osobou obdobnou rímskemu diktátorovi s rozsiahlou možnosťou regulovať ľudské správanie," píše... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Ivan Brožík