Najvyšší správny súd ČR úplne odmietol pandemické vládne opatrenia
12 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

"Nie je možné pripustiť, aby sa v demokratickom právnom štáte stal minister zdravotníctva (hoci s dobrými úmyslami) dokonca bez vyhlásenia núdzového stavu osobou obdobnou rímskemu diktátorovi s rozsiahlou možnosťou regulovať ľudské správanie," píše sa v poslednom rozhodnutí Najvyššieho správneho súdu ČR.


"Tieto slová podpisujeme." Píše portál czechfreepress.cz s odvolaním sa na idnes.cz.
Rozhodnutie jasné, strohé, logické

"Čo sa stalo v posledných dňoch? Ministerstvo zdravotníctva ČR diskriminovalo ľudí s potvrdenými protilátkami, rozhodol súd. Najvyšší správny súd zrušil testovanie v malých firmách a u živnostníkov. Podľa nehoobmedzenie prevádzky hotelov a reštaurácií na prelome apríla a mája tohto roku bolo v rozpore so zákonom." Koštatuje web czechfreepress.cz.
Vláda versus právo

"Česká vláda opäť plánuje zakázať cestovanie do Tuniska a ďalších krajín. To znamená ostentatívne narušenie ústavnosti ČR, pretože súdy už jasne konštatovali, že vláda nemá žiadne právo zakázať svojim občanom vycestovať. A vláda to musí vedieť." Tvrdia síce v českej republike, ale ide tak o právny precedens, ktorý by mal byť platný aj u nás.
Diktatúra bezprávia

"Napriek tomu sa opäť vláda (ČR - pozn. red. HD) správa ako rímsky diktátor v nádeji, že im to na chvíľku zase prejde a že im nič nehrozí. Po najbližších voľbách potrebujeme vládu, ktorá bude postupovať úplne inak. V prvom rade v súlade s princípmi právneho štátu, s rešpektom k ústave, zákonom aj rozhodnutím súdov. Len takáto vláda bude v záujme občanov." Dodáva inšpiratívne aj pre slovenského čitateľa portál czechfreepress.cz.

 

Belousovová: "Táto vláda je banda arogantných, namyslených a zbabelých tupcov, pohár trpezlivosti pretiekol!"
"Zrušenie malých hraničných priechodov a následný postup polície proti občanom prejavujúcim nespokojnosť s takýmto postupom dostatočne charakterizuje túto vládu ako bandu arogantných, namyslených a zbabelých tupcov," konštatuje vo svojom... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Diana Zaťková