Macron má zlé správy: Očkovacie pasy potrebné všade a povinná vakcinácia zdravotníkov
13 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal svojim občanom, že na návštevu barov a cestovanie vlakom budú musieť byť očkovaní. A všetci zdravotníci majú očkovanie povinné, informuje portál RT.




Macron v pondelok v televíznom vystúpení oznámil, že pre zdravotníckych pracovníkov vo Francúzsku bude  očkovanie proti koronavírusu povinné.
Pre všetkých od 12 rokov

Taktiež bude potrebné od augusta získať „zdravotný pas“ preukazujúci stav očkovania alebo negatívny test na Covid-19, aby ste mohli nastúpiť do vlaku alebo navštíviť reštaurácie, divadlá, bary a kiná. Platí to pre všetkých Francúzov starších ako 12 rokov.

„Chceme tlačili na to, aby čo najviac z vás podstúpilo očkovanie,“ uviedol Macron.

Sex predáva? Francúzsko zaplavili plagáty na propagáciu vakcín. Pripomínajú skôr reklamu na kondómy
Francúzska vláda začala novú plagátovú kampaň zameranú na bozkávajúce sa páry a účastníkov večierkov v snahe dosiahnuť, aby boli vakcíny proti Covidu pre mladých ľudí atraktívnejšie, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Povinnosť očkovania ešte nie je vylúčená

Očkovanie pre bežnú populáciu nebude v blízkej budúcnosti povinné, ale Macron túto možnosť nezmietol zo stola. Ak sa miera očkovania nezvýši, prezident varoval, že „položí otázku povinného očkovania pre všetkých obyvateľov Francúzska“.

Navyše, zatiaľ čo negatívny test PCR bude stačiť na získanie „zdravotného pasu“, vláda už nebude od jesene rozdávať bezplatné testy na Covid. Asi 36% zo 67 miliónov Francúzov je úplne zaočkovaných proti Covid-19, počet nových prípadov koronavírusu však od začiatku júla neustále stúpa.

Agentúra Reuters v pondelok poznamenala, že Francúzsko má „zakorenené“ antivakcinačné hnutie, ktoré bude pravdepodobne nešťastné z agresívneho postupu prezidenta Macrona.

Deti zaplavili nemocnice na Novom Zélande, lebo kvôli Covid opatreniam stratili imunitu. V zime to môže čakať aj nás
Lekári tvrdia, že deti neboli vystavené množstvu chýb kvôli blokovaniu, dištancovaniu a neustálym používaním dezinfekčných prostriedkov a ich imunitný systém tým trpí, informuje Guardian. Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Diana Zaťková