Sťažnosť Dušana K. Najvyšší súd aj po náleze ÚS SR zamietol ako nedôvodnú
06 | 07 | 2021 I TASR

Najvyšší súd SR v utorok zamietol ako nedôvodnú sťažnosť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho zobral v roku 2020 do väzby. NS SR sa sťažnosťou opätovne zaoberal po zrušení uznesenia NS SR z novembra 2020 júnovým nálezom Ústavného súdu SR.



Senát rozhodol na neverejnom zasadnutí

TASR o tom informovala Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia NS SR. "O sťažnosti obvineného D. K. a jeho manželky I. K. proti uzneseniu ŠTS z 25. októbra 2020, po zrušení uznesenia NS SR z 10. novembra 2020 nálezom ÚS z 22. júna 2021, rozhodol senát 4T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí tak, že zamietol sťažnosti obvineného a jeho manželky ako nedôvodné," konkretizovala Nittmannová.

Pokračuje proces so Štefanom Á. Ako svedok je predvolaný Peter Tóth.
Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie so Štefanom Á. obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza. Popoludní na 13. hodinu je predvolaný ako svedok bývalý riaditeľ... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | TASR


Podľa jej slov NS SR s rovnakým výsledkom vyhodnotil aj žiadosti obvineného o nahradenie väzby písomným sľubom, o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj žiadosť obvineného o nahradenie väzby peňažnou zárukou ponúknutou manželkou obvineného vo výške 50.000 eur, ktoré nepovažoval v tomto prípade za opodstatnené.
ÚS SR zrušil 22. júna uznesenie NS SR

ÚS SR zrušil 22. júna uznesenie NS SR, ktorým potvrdil väzbu pre Dušana K. Sudkyňa ŠTS pre prípravné konanie rozhodla v októbri minulého roka tak, že Dušana K. vzala do väzby z dôvodu kolúzneho, ako i preventívneho. Proti všetkým výrokom tohto rozhodnutia podal Dušan K. sťažnosť. Národná kriminálna agentúra ho zadržala koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie špeciálneho prokurátora sa vzdal krátko po obvinení.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v apríli na súd obžalobu na Dušana K. obvineného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších trestných činov. Zákonná sudkyňa Pamela Záleská vytýčila aj termín hlavného pojednávania na 7. až 9. a následne na 13. až 15. júla.

Manželov dobodala takmer 60-timi ranami, za to si posedí ich príbuzná za mrežami 23 rokov
Brutálna vražda manželov v obci Okoč z marca roku 2017 už má prvý, hoci nie definitívny výsledok. Z ohavnej vraždy Frederiky (†61) a Vojtecha (†64) bola zatiaľ neprávoplatne odsúdená na 23 rokov ich príbuzná, 42-ročná Alžbeta. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik