Nezaočkovaných sa náš štát chystá znevýhodniť aj na hraniciach, hnevá sa Iza Bela
06 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Štát prijíma ďalšie opatrenia na to, aby dostal nezaočkovaných na vedľajšiu koľaj. Plné ústa o dobrovoľnosti tak zostávajú len rečami. V praxi vyzerajú plne ináč. V statuse to jasne dokumentuje „bežná“ žena a hviezda Facebooku Iza Bela.


Vláda už „zatarasila“ niektoré málo využívané hraničné prechody. Na otvorených zase plánuje spraviť nový jazdný pruh, ktorý bude len pre zaočkovaných. Tí ostatní si budú musieť počkať v dlhých kolónach, čo v statuse kritizuje aj Iza Bela.
Jeden jazdný pruh na hraniciach bude určený pre očkované osoby

„A máme to tu. Na hraniciach pre očkovaných vzniknú vyhradené jazdné pruhy. Polícia informuje verejnosť, že tam, kde je to možné, najmä na veľkých cestných hraničných priechodoch, bude podľa hovorkyne vytvorený čo najväčší možný počet jazdných pruhov. Pritom jeden jazdný pruh bude určený pre očkované osoby,“ píše Iza Bela.

Dodáva, že pri kontrolách budú pomáhať policajtom príslušníci Ozbrojených síl SR a v prípade potreby prisľúbili pomoc aj príslušníci Finančnej správy SR. „Čiže tak nejak sa pripravila na nás občanov Slovenska naša vláda,“ konštatuje „bežná“ žena. Poznamenáva, že polícia zároveň žiada občanov, aby si pred príchodom na miesto kontroly na hraniciach pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení. „Vraj to prispeje k plynulosti cestnej premávky.“



Ako už niektorí vieme, boli vybrané menej frekventované hraničné priechody na vnútorných hraniciach, ktoré sa uzavreli. „Toto všetko bude mať za následok intenzívne kontroly, povinnú karanténu i registráciu. Táto nová vyhláška, ktorú vydal Úrad verejného zdravotníctva, čiže nám dobre známy hlavný hygienik Ján Mikas (ktorý sa teraz vyhrieva v Chorvátsku na pláži a pritom on a jemu podobní v krízovom štábe vyzývali nás občanov, aby sme necestovali mimo Slovenska), upozorňuje na karanténne povinnosti osôb pri vstupe na Slovensko,“ končí status Iza Bela a dodáva, že Vyhláška ÚVZ nadobudne účinnosť v piatok 9. júla.

Iza Bela: Mikas na dovolenke v Chorvátsku a bežní ľudia v kolónach na hraniciach
Slovensko kvôli možnému zavlečeniu nových variantov koronavírusu zaviedlo na hraniciach prísny režim. Pri pohľade na dovolenkovú fotku bezstarostného hlavného hygienika Jána Mikasa v Chorvátsku sa „bežná“ žena Iza Bela v statuse pýta, či aj pre... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik