Bloger Štefík: pápež by mal rozdeliť cirkevný majetok. Aj ten, ktorý tu konfiškovali Cyril a Metod
05 | 07 | 2021 I Petra Demková

Ondrej Štefík upozorňuje, že je preukázané, že Cyril a Metod neboli prví priekopníci kresťanstva na našom území. „Postupne padá aj rozprávka o tom ako išli po našej zemi a láskou a písmom šírili vieru v izraelského Boha... títo dvaja páni šírili kresťanstvo mečom a krvou,“ napísal bloger.  


„Politici sa dušujú ako milujú vierozvestcov a aj tí čo boli predtým ateisti a komunisti. Ok beriem, však aj na tom sa dajú nabiť politické body,“ začal svoju úvahu Ondrej Štefík.
Cyril a Metod neboli prví...

„Už bolo preukázané, že neboli prví priekopníci kresťanstva na našom území. Svedčia o tom napríklad vykopávky v Bojnej. Pošuškáva sa o tom aj 10 rokov. Včera som to počul verejne od Fica v jeho prejave. Celkom ma to prekvapilo, že to povedal takto otvorene,“ napísal bloger.

Belousovová: My Slovania sme významne formovali základy Európy v duchu kresťanských hodnôt
Slovensko si dnes pripomína sviatok príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie. Takúto udalosť nemohla obísť ani šéfka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová. Slovákom v statuse pripomína nielen ich korene, ale tiež hodnoty, ktorých by... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Podľa Štefíka, dnes sa už vie, že kresťanstvo sa nešírilo len mierovou cestou. „Postupne padá aj rozprávka o tom ako išli po našej zemi a láskou a písmom šírili vieru v izraelského Boha a všetci uverili, lebo videli nad ich hlavami svätožiaru. Vzdali sa starých pohanských zvykov a tradícií dobrovoľne, bez nátlaku. Hej hej, bolo to asi tak dobrovoľné, ako celoplošné výtery,“ vysmieva sa Štefík.
Prijatie kresťanstva bolo politické rozhodnutie

Podľa neho, prijatie kresťanstva svojho času, bolo politické rozhodnutie. „Nie, prišlo politické rozhodnutie, lebo vládnuca elita prijala kresťanstvo. A títo dvaja páni šírili kresťanstvo mečom a krvou. Prišli s vojskom. Zákonník, ktorý vydali vravel aj o tom, že kto bude sláviť pohanské sviatky, tak jeho majetok prepadne v prospech cirkvi. Tak cirkev bohatla a bohatla. Čo myslíte? Ako skončili tí čo sa postavili takej konfiškácií? Údajne títo Gréci šírili slovanstvo...doteraz sa z tohto hoaxu rehocem!“ dodal známy bloger.
Príde pápež, aby orodoval za očkovanie?

„Čaputka pozvala rímskeho biskupa, teda pápeža. On prijal pozvanie a má doraziť v septembri. Remiška už hysterčí, že nám pápež odkazuje, že máme byť morálni a dať sa vakcinovať. Ja si osobne myslím, že by mal byť pápež morálny a rozdeliť svoj majetok medzi bežných ľudí. Aj ten čo skonfiškoval Cyril a Metod a ich nasledovníci. Nasledoval by tak príklad Ježiša Krista, ktorý žil v chudobe. Ježiša, ktorý žil medzi bežným pospolitým ľudom. Žiaden pozlátený Vatikán,“ napísal na koniec svojej úvahy Ondrej Štefík.

Smer žne medzi občanmi obrovské úspechy. Bez námahy. Stačilo pustiť hlupákov k moci
Strane Smer sa podarilo fantasticky uchopiť ďalšiu príležitosť – cyrilo-metodské slávnosti. Atmosféra v spoločnosti je dnes taká, že občania sú zúfalí zo situácie v krajine, ktorá je po roku vládnutia koalíciou ako spustošená po tornáde. Z toho... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Petra Demková